otomatik kapı devresi

volcanoos

Katılımcı Üye
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
2,532
Puanları
56
Giriş kapısı, girişinde bulunan düğmelerden kontrol edilebildiği gibi, malzemelerin içeriye taşınmasını sağlayan forklift çalışanı tarafından uzaktan kumanda sayesinde de kontrol edilebilmektedir. Bu uzaktan kumanda forklift çalışanına kolaylık sağlamaktadır. Forklift çalışanı, forklift üzerinden inmeden kapıyı kontrol edebilmektedir. Bu kapı giriş kapısı olduğu için içeriye toz girmemesi istenir ve iki dakikadan fazla açık kalmaması gerekir. Eğer iki dakikadan fazla kapı açık kalırsa korna bağırmaya başlar. Ayrıca kapı kapanmak üzereyken kapıdan birisi geçmeye çalışırsa kapının alt tarafında bulunan reflektrölü fotosel sayesinde kapı tekrar geri açılır. Bu da güvenlik açısından alınmış bir önlemdir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ayrıca ilave etmek isterim foklift elemanı uzaktan kumandaya basmadanda
otomatik kapı açılabilir.kapı önünde bulunan manyetik algılayıcı sayesinde fokliftin metal yoğunluğunu algılayan dikdörtgen biçiminde bir çukur vardır.bu çukur içine kablo ile belirli sayıda sipir sarılır. Kapı otomatik sistemindeki manyetik algılama rölesine bağlanarak.metal yoğunluğu ayarlanabilir.bu sayede forklift veya diğer iş makinalarıda geçiş sağlayabilir.
 
biz orta boy ev yapıp içine akıllı ev sistemlerini döşeyeceğiz ve bu ahçeli ev için giriş kapısı lazım bunun devre şeması lazım yardımcı olursanız sevinirim
 
Ayrıca ilave etmek isterim foklift elemanı uzaktan kumandaya basmadanda
otomatik kapı açılabilir.kapı önünde bulunan manyetik algılayıcı sayesinde fokliftin metal yoğunluğunu algılayan dikdörtgen biçiminde bir çukur vardır.bu çukur içine kablo ile belirli sayıda sipir sarılır. Kapı otomatik sistemindeki manyetik algılama rölesine bağlanarak.metal yoğunluğu ayarlanabilir.bu sayede forklift veya diğer iş makinalarıda geçiş sağlayabilir.[/QUO Telsiz arkadasım selamlar iş yerde kapılar kablo sipir ile kumanda devresi bozuk bu sisteme uydurabilecegim ve manyetik algılama rölesi nasıl bırsey fokliftuzeriden gectiginde bu role calısırmı bu konuda yardımlarını beklerim saygılarımla
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sadece forklift gibi iş makinaları kapıadan geçecek ise:metal yoğunluk algılayıcı kaçınılmaz.
fakat dersenizki herhangi bir optik sensör ile olmaz mı olur.forkliftin bir baş tarafından birde son tarafınan algılayacak 2 optik sensör ile basit bir şekilde yapılabilinir.
 
Merhaba arkadaşlar alektrik odalarında kapı girişinde acil açma ne anlama geliyor yardımcı olurmusunuz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst