otomatik jenaratör sistemi

d4rk

Üye
Katılım
17 Nis 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar şu anda bizim almış oldugumuz 150kva-450kva degerlerinde
bir jenaratör aldık yalnız ben bunu otomatik olarak elektronik bir devre veya
elektirk sistemi ile caşıltırmak istiyorum şu şekilde elektirkler gittigi zaman
evin elektirigini kapatıp jenaratör sistemi devreye girecek. elektrikler geldigi anda jenaratör sistemi devreden çıkıp evin elektiriginin devreye girmesi gerekiyor. bu sistemi için yardım ederseniz sevinirim.


teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım bunu yapabilmen için öncelikle by_bass bara düzenigin olması lazım,daha sonra referansını Şebeke girişinden alan bir kontaktör ve bu kontaktörün geçişlerinide jeneratörün start ve stop butonlarını tetiklemek için kullanırsın sonuç olarak giriş ve çıkış enversör şalterlerinide kumanda edebilmek içinde bir kumanda devresi tasarlarsan neden olmasın...
 
arkadaşım umudunu kırmak istemem ama..
jeneratör transfer panosunun haricinde jeneratörün otomatik çalıştırılması için de bir otomasyon panosuna ihtiyaç var. bunun için de jenaratörünüzün üzerinde marş motoru ve stop bobini olması gerekmektedir. yoksada üzerine adapte olabilir sorun değil. otomasyon sistemi için datakom DKG-207 alarm cihazı gerekmektedir. bakınız www.datakom.com.tr
teşekkürler...
 
jeneratorunuzu yeni mi aldiniz.Eger oyle bir sey sozkonusu ise aldiginiz sirket zaten transfer panosunu jeneratorle birlikte vermektedir.
 
dediğin güçdeki jenaratörün transfer panosu yüzde 90 üzerinde olması gerekli
 
jeneratörler için transfer panosu standart verilen bir ürün değildir. Opsiyonel olarak alıcı tarafından istenilirse verilir.
 
150 kVA ve 450 kVA değerinde bir jeneratör aldıysan mutlaka otomatik kontrol üniteside jeneratör seti içinde verilimiştir. Senin yapman gereken 1 adet şebeke için 1 adette jeneratör için kontaktör alman. Kontrol cihazında büyük ihtimalle Jeneratör kontaktörü ve şebeke kontaktörü çıkış rölesi bulunmaktadır. Bu çıkış rölelerini ilgili kontaktörlere bağlarsan şebeke olduğu zaman yükün şebekeden, şebeke yoksa yükün jeneratörden beslenir. tabi birde 2 kontaktör arası elektriksel kilitleme olmalı
 
Jeneratörün üzerinde konrol paneli olmalı transfer panosunun kumanda kablolarını bağlayamassın yani otomatik olmaz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst