Otomatik Ev Işıklandırma Sistemi

ewet güzel fikir işte orada sensör yerine başka bir şey kulanmılabilirse ucuz pahallı ama güzel çalışma olur eğer girilen odada yatıyorlarsa ozaman kötü :)

_________________________

Elektronİk Ldr Gİbİ Bİr Şey Olsa Bunuda Pİc Den KonrolÜ Pİc DedİĞİn Gİbİ Olsa Her Oda İÇİn Bİr EnteĞre Olmali Sanirim ÇikiŞ İÇİn RÖle TransİstÖr ÇikiŞ Yapmali Yanİ BÜtÜn HerŞey Pİc Te Bİtmelİ Sadece Bİze DiŞaridan BĞlanti Ldr Olmali Her Oda İÇİn Genelde Evlerde Mutfak Banyo Vs. 15-16 ÇikiŞ Olmali Sanirim Bİrde IsiĞa Duyarli Olcak Gece ÇaliŞacak Evİn Kapisindan ÇiktiĞimizda Merdİven OtomatİĞİ Kendİ Yanmali Yanİ Merdİven OtomatİĞİnİ Bİr Kere Tetİklemelİ Sonra Merdİven OtomatİĞİ Kendİ Devresİne GeÇİyo SÜresİnde SÖnmelİ GÜzel Bİr Sİstem Olurdu

pic Kullanicilarin Yardimlarini Beklİyoruz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Abi tamamda diyelim bir odaya girdin uzun duracaksın diyelim senden sonra biri daha girdi eğer birisi varsa odada ışık sönmemeli değilmi?
yada odada ışığı kapalı olsun isteniyorsa ışık kapalı kalmalı birei odaya girdiğinde ışıklar açılmamalı bence zor iş ve uzun uğraş daha basit uygulanabilir ve endüstriyele dönük projeler geliştirmek gerekir...
 
merhaba .. Ev ışıklandırmasında en mantıklı ve basit yöntem rf .. Ama IR ile de yapılabilir aşağıda vermiş olduğum 315 Mhz kumanda devresine data in ve out uclarına gerekli sinyalleri uygularsan istediğin kontrolü yapabilirsin..Oraya istediğin sinyalleri uygulamak içinde kac kanal kullanacaksan o kadar giris ve çıkışı olan alıcı verici baglaman gerek 4 kanal işini görürse onuda veriyorum

alıcı ve verici devresi ... Burada hangi baglantıyı nereye yapacagınıda yazdım zaten sadece o kısımları birlestireceksin o kadar...Bu vericinin boyutu araba alarm kumandası boyutunda oluyor ...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
dostum biraaz dahaa acıklamasını yapabilirmisin devre üzerindeki elemanlaar falan yineede paylaşım için tksler..
 
En mantıklısı her odaya bir hareket sensörü ve bu sensörlerin çıkışına oda nın lambası bağlanırsa iş çözülür. Ancak ışığın kapalı kalması isteniyorsa o zaman odadaki lamba düğmesi ile kapatılabilir.

İşin içine pic gibi devre elemanları koymak hem pahalı hemde çok zahmetli olacaktır. Bu bahsettiğim hareket sensörleri çok ucuz ve çok da iyi çalışan cihazlardır.

Hatta bu cihazlardan evinizin girişine koyabilirsiniz. Böylece biri ön kapınıza yaklaştığında ışık otomatik olarak yanacaktır(Hırsızların pek istemediği bir durumdur:).
 
otomatik kontrol bizde yaptık ama galiba frekanslar uyuşmuor bu sorun nasıl çözülebilir elle çevirerek deneyince olmuyor heralde ince ayar lazım
 
şu an bir firmanın ürettiği anahtarlar olduğunu görmüştüm. Hangi firma olduğunu hatırlamıyorum ama tv uzaktan kumandası ile bile çalıştığını söylüyordu sitede..
 
booze ' Alıntı:
şu an bir firmanın ürettiği anahtarlar olduğunu görmüştüm. Hangi firma olduğunu hatırlamıyorum ama tv uzaktan kumandası ile bile çalıştığını söylüyordu sitede..

Booze bahsettiğin firma "Makel" . Ben evimde o anahtarlardan kullanıyorum. Oldukça basit ve iş görür bir cihaz. Normal aydınlatma anahtarını söküp yerine bunu takıyorsun. İstersen üzerinden tuş ile istersen herhangi bir kumanda cihazı ile ışıkları açıp kapatıp dim edebiliyorsun. Herhangi bir kumandayı Makel anahtara doğru tutup 5 saniye boyunca kumandanın herhangi bir tuşuna basılı tutunca anahtar aktive oluyor ve tuşu basılı tutmaya devam edersen ışık şiddeti dim ediliyor. Dim fonksiyonu için ayrı tuşlar kullanılmıyor, aynı tuşu basılı tuttuğun sürece ışık şiddeti önce yavaş yavaş artıyor sonra yavaş yavaş azalıyor ve böyle devam ediyor. İstediğin ayara getirdiğinde tuşu bırakıyorsun. Eğer dim etmek istemiyor sadece ışıkları yakıp söndürmek istiyorsan, o halde 5 saniye aktive etme basımından sonra tuşu bırakıp tekrar basınca ışıklar yanıyorsa sönüyor, sönükse yanıyor.

Bence çok kullanışlı ve pratik bir çözüm fakat benim yaşadığım sorun şu : salonumda iki adet aydınlatma linyesi var ve ikisinin anahtarları da duvarda yanyana. İki adet Makel IR anahtarı yanyana monte ettim fakat haliyle kumandayı anahtarlara doğru tutunca ikisi birden komut alıyor. Özel bir tuş atanmadığı, sadece 5 saniye süre ile anahtarın IR alıcısına IR sinyali gelmesi temelinde çalıştığı için anahtarları ayrı ayrı kumanda etmek mümkün değil. Tabi anahtarlar farklı duvarlarda yada aralarında mesafe var ise o zaman bu durum söz konusu değil.
Ne var ki bunu bir sorun olarak ta görmüyorum çünkü genellikle aynı oda içerisindeki ışıkları farklı farklı ayarlama ihtiyacı olmuyor. Ya hepsini kısmak yada hepsini açmak istiyorsun. Farklı ayarlama ihtiyacı olduğunda ise , anahtarların yanına gidip farklı ayarlar yapmak mümkün. Ama tabi anahtarları farklı ayarlara alınca bundan sonraki kumanda komutları biraz anlamsız oluyor çünkü ışıklardan biri kısık diğeri parlakken kumanda ile dim etmek istediğinde , kısık olan parlaklaşıyor, parlak olan kısılıyor. Anahtarların yanına tekrar gidip ikisinide aynı seviyeye almak gerekiyor
 
Legrand'ın sitesinde bu tip istekler için harika çözmler var, tabiki pahalı ama profesyonelce... 8)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst