otomatik açılıp kapanan perde projesi

mctiko

Üye
Katılım
24 Ara 2009
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
32
ustalarım sizden acil yardım istiyorum bir proje ödevim var ödevim şu otomatik açılıp kapanan perde 1 maket üstüne yapılacak mesela 3 saniye kapalı kalacak perde 3 saniye sonra otomatik açılacak bu şekilde devam edecek fakat hangi motoru kullanacağım ve nasıl bir devre hazırlayacağım bilmiyorum lütfen boş çevirmeyin !!!
 
dostum öyle 3 saniyede bir açılıp kapanacakca flip-flop devresini bile kontrol olarak kullanabilirsin. dc motora 3 sn de bir devir yönü değiştir.
 
dostum öyle 3 saniyede bir açılıp kapanacakca flip-flop devresini bile kontrol olarak kullanabilirsin. dc motora 3 sn de bir devir yönü değiştir.

öncelikle çok teşekür ederim ancak söyle söyleyim ben elektrikçiyim yani elektronikten pek fazla anlamam senin dediğin mantıklı ancak kafama şu var 3 saniye boyunca motor sağ tarafa döner 3 saniye dolar dolmaz sol tarafa döner benim istediğim şey şu motor dönecek perde açılacak motor komple duracak 3 saniye bekliyecek bu sefer ters devirde döneck perde kapanacak tekrar 3 saniye bekliyecek bu şekilde bişey arıyorum özetle şöyle söyleyim atıyorum 5 tur sağ tarafa dönecek 3 saniye bekliyecek bu sefer 5 tur sol tarafa dönecek
 
bu tür uygulamalar pic yazılımları ile yapılır pic 12f629 bunun için bçilmiş kaftan hem ucuz fazla elemana ihtyaç yok çok basit yapılabilir elektronk kart tasarlanır ve yapılır.saygılar.
 
bunu sonucda perde olcak degılmı gunusden etkılenmemek için buna bir adet ldr devresi yapıp bırde iki adet limit sivic ile halledersın ısık geldıgınde perdeler ıner ısık kesildiginde perdeler kalkar bir onerı sadece tabıkıde kendı adıma soyluyorum tabıkıde senın odevın bu olmaya bılır ama belkı mantıklı gelebılır dıye soylemek isdedim flasor zaman rolelerı onları bır ıncele bekleme zamnanını ayarlıya bılıryosun bırde limit siwict ile hallede bilirsin siwict li olur dıyorsan sema cizerim sna
 
Hocam starta bastiginda motor ileri yonde doner.1.limit switch algiladigi zaman motoru durdurup zaman rolesini devreye sokar.zaman rolesi 3 sn sayar ve geri yonde motora yol verir.motor geri yonde hareket edip 2. limit switch algiladigi anda durur ve 2. timer devreye girer.2.timer sure doldugunda tum sisteme reset atar ve sistem kendiliginden basa doner.

Boyle bir algoritma isinizi gorur mu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,317
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst