Otomasyon Sistemlerimi Kendim Yapmak İstiyorum

urlaub

Üye
Katılım
19 May 2007
Mesajlar
110
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar merhaba;

Acilen S71200 serisi için data book kullanım kılavuzu gibi dokumana ihtiyacım var

Elinde olanlar paylasabilir mi

Simdiden tesekkurler...
 
Arkadaşlar merhaba;
Ben aparat ve fikstür dizaynı yapıyorum.Ve yaptığım dizaynlarda kullanılacak sensörler, sürücüler, işlemci v.b. takımlarıda alıyorum.Daha sonra bir otomasyoncu ile çalışıyor ve makinayı çalışır hale getiriyorum.A dan Z ye dizayn ve süreci yönetiyorum.
Ancak gönül isterdiki otomasyonunuda ben yapabileyim.Çok istiyorum ama hala nerede olduğumu ve nerden başlayacağımı bilmiyorum.Kurulan panoları ve çekilen kabloları yada kurulan pnömatik panoları gördükçe nasıl yaparım diye soruyorum kendime.Pano için elektrikçi olmak gerek.Bende ise neredeyse bu alt yapı yok gibi.
Rica ediyorum bu durumumu analiz edip bana nerden başlayacağım hakkında yardımcı olur musunuz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın bydesinger tabiki yaparsınız ama sorun su ki sürekli o işle meşgul olabilirseniz birseyleri
yorumlarsınız. insan durub duruken bir sey ögrenemiyor ssu anki işinizi boşlayıp o işe yönelirseniz azminizde hic bir kurtulamaz.Baslangıc olarakta kumanda sistemleri mantıgını çözmen daha sonra program kısmına yönelmeniz lazım.

Tabi işi profesyonel yapmak sahsi cabanıza baglı bu günlerde herkes otomasyoncu
ama kacımız gercek otomasyoncu benim merak ettigim bu acıkcası.

Gercek otomasyoncudan kastım pano güvenligi,makina güvenligi,ürün kalitesi,dogru işe dogru ürün.Bunları sorgulamak lazım cok iyi elektriksel bilginiz olabilir.Ama güvelik icin koymadıgınız sigorta bile sizi iyi bir otomasyoncu yapamaz.
Sırf yapılan program hataları yanlıs tasarımlarla parmaklar kopuyor,insanlarlar carpılıyor ve
hatta ölüyor.

Ben bu işi kendi işimi görcek yaparım mantıgıyla degil ben bu işi en iyi sekilde yaparım mantıgıyla işe yaklasırsanız kesin cözersiniz.
 
Bende 8 ay kadar bu işle uğraştım ancak söylemem gereken iyi bir mekanikçiye ihtiyacınız var.Tasarımdan sonraki elektrik ve otomasyon işleri aslında çok kolay,tabii pnömatik bilmenizde gerekir ondan sonrasıda isteğe bağlı olarak ya PLC yada kumanda kontrol işi.Eğer daha fazla yardım isterseniz size yardımcı olurum.Proje çizim ve montaj konusunda destek veririm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst