Osiloskop Nasıl Kullanılır?

temseslendirme

Temseslendirme Ses & Görüntü Sistemleri Temsilcisi
Katılım
18 Mar 2009
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
39
Konum
İSTANBUL
:rolleyes:mrb. arkadaşlar osilaskop kullanma bilgim meslek lisesi seviyesindedir yani tanımlamaları bilirim ve basit test ve ölçümler yaptık osilaskop um da var . fakat pratikde nasıl voltaj ölçülür kısayoldan bana öğretebilecek var mı acaba
osilaskop un kullanım püf noktası nedir neyini bileyim yeterlidir ve osilaskop en çok hangi amaçlı kullanılır pratikde
mesela osilaskopla bi cihazın voltajını öğrenmek/ölçmek istiyorum yapmam gereken nedir:confused:
 
Ek'te var...
 

Ekli dosyalar

  • elektriksel buyukluklerin olculmesi.zip
    1.7 MB · Görüntüleme: 243
osilaskop = yanlış
osiloskop = doğru
 
Merhaba tekrar konu açıp mesaj kirliliği yapmamak için buradan size bir sorum olacak.Öncelikle osiloskop kullanmaya yeni başladım ayarlarını yapabiliyorum, voltaj ölçümü, frekans ölçümü yapabiliyorum ancak içinden çıkamadığım bir konu var.Şehir şebekesine bağlı bir elektronik kartta ölçüm yapmak istediğimde osiloskobun şase ucunu bağlayınca kısa devre gibi patlıyor.Onuda geçtim diyelimki osiloskopla Şebeke gerilimini ölçmek istiyorum (henüz denemedim) probun şase ucu, cihaz üzerindeki toprak işaretli somun ve fiş üzerindeki toprak bağlantısıyla birleşik, bu durumda şebeke ölçerken faz yönüne dikkat etmezsem yani probu nötr'e şase ucunuda faz kısmına bağlarsam faz ile toprak arasındaki gerilim farkından yine kontak edecek.Bu durumda osiloskop ile şebeke ölçümü yaparken mutlaka faz-nötr yönüne bakmamız gerekiyor diye düşünüyorum.Sizce ne yapmam gerekir veya dikkat etmem gereken başka neler olabilir yardımcı olursanız sevinirim..
 
Osilaskopta şebeke gerilimi ölçülürken volt/div ayarını mutlaka ayarlamalı ve prob üzerinde bulunan x10 kademesine prob ayarlanmalıdır. Mutlaka faz nötr yönlerine dikkat etmelisiniz. Teşekkür ederim.
 
Merhaba tekrar konu açıp mesaj kirliliği yapmamak için buradan size bir sorum olacak.Öncelikle osiloskop kullanmaya yeni başladım ayarlarını yapabiliyorum, voltaj ölçümü, frekans ölçümü yapabiliyorum ancak içinden çıkamadığım bir konu var.Şehir şebekesine bağlı bir elektronik kartta ölçüm yapmak istediğimde osiloskobun şase ucunu bağlayınca kısa devre gibi patlıyor.Onuda geçtim diyelimki osiloskopla şebeke gerilimini ölçmek istiyorum (henüz denemedim) probun şase ucu, cihaz üzerindeki toprak işaretli somun ve fiş üzerindeki toprak bağlantısıyla birleşik, bu durumda şebeke ölçerken faz yönüne dikkat etmezsem yani probu nötr'e şase ucunuda faz kısmına bağlarsam faz ile toprak arasındaki gerilim farkından yine kontak edecek.Bu durumda osiloskop ile şebeke ölçümü yaparken mutlaka faz-nötr yönüne bakmamız gerekiyor diye düşünüyorum.Sizce ne yapmam gerekir veya dikkat etmem gereken başka neler olabilir yardımcı olursanız sevinirim..
izole trafo kullanın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst