osiloskop ile spektrum analizör arasındaki fark nedir ?

SERGİC

Üye
Katılım
29 Nis 2015
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
42
Selam ben tamirde kendimi geliştirmek amaçlı osiloskop almak istedim ve bazı formları araştırdım ,çevremde bu iş le uğraşan insanların fikrini aldım ama bir sonuç alamadım . Sebebi cevaplar, osilaskop analogda işe yarar dijital elektronikte artık kullanılmaz, dijital de spektrum analizör işine yarar diyen . Her ikiside tamirde işe yaramaz üretim yaparsan işe yarar diyen oldu . Her ikiside aynı sadece spektrum analizör ün tek farkı yüksek frekans dır diyen oldu . Bende bu sorumu buraya taşıdım konuya vakıf bilgisi olan arkadaşlarım varsa fikir ve bilgilerini bekliyorum .
 
Dostum selam.

Osiloskop sinyal goruntuleyicidir. Bir devrede islenen sinnal var ise bu sinyalin seklini genligini frekansini v.s. gorebilir olcebilirsiniz. Elektronik tamirinde siklikla kullanilir.

spectrum analizoru ise belli frekans araligiinda bandi gosterir. Genenellikle rf ci yani radyo tv vericileri ile ugrasanlar kullanir

Iki cihaz farkli ve kullanim amacida farklidir siz rf isleri ile yani vericilerle ugrasmayacaksaniZ spektrun analizoru isimize yaramaz osiloskop almanizi oneririm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,592
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst