Orta Gerilim Elektrik Kazası

Katılım
17 Ağu 2008
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
39
Sevgili arkadaşlar merhabalar;
Başımda bir sıkıntı var. Allah Kimsenin başına vermesin .
02.07.2012 tarihinde bir ilçenin işletme sorumlusu olarak Xedaş da göreve başladım. 13.09.2012 tarihinde özel trafolu bir tarımsal sulama tesisinde trafoyu kullanan şahıs elektrik gelmiyor diyerekten bir elektrikçi çağırıyor ve adam og sigorta değiştirmek için trafonun üzerine çıktığında çarpılarak vefat ediyor. Ve o bölgenin sorumlusu olarak tarafıma ceza mahkemesinde dava açılıyor. Dava açılmasının ana sebebi ölüm tehlike levhasının olmayışı. Tesisin kabulü 2008 yılında gerçekleştirilmiş.
Bilirkişi 1- tesis sahibini 2- Ölen vatandaşı 3-tedaş sorumlusunu(Yani beni) asli kusurlu yazmış. Savunmam için tavsiye edeceğiniz her türlü yardım için şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İşiniz zor!Allah yardımcınız olsun.Avkap ! lar,para kokusunu alınca ( insanların,ölüleri daha çok para ettiğinden ! ) her açığı değerlendirmeye çalışıyor.Bilirkişi de bürodan yetişme ! olunca bu sıkıntılar yaşanabiliyor.Yönetmeliklerde,direğe çıkmayı engelleyiciler ve ölüm tehlikesi levhasından bahsediliyor.Bu şartlara uygun olan bindebir tesisat bulamazsınız.O levha olmasa,çıkan adamın okuryazarlığı da olmasa,o direğe çıkmanın tehlikeli olduğunu bilmeyecekmi yani ? Kusur olsa bile ! bu kusurun,asli olması mümkünmü ?Bence , adam gibi yeni bir bilirkişi ve avukat bulmanızda yarar var.
Özel trafolu olduğunu söylediğinize göre,bu tesisin bir işletme sorumlusu olması ve bu kişinin
o operasyon esnasında işin başında olması gerekmiyormuydu ? O adamın konusu hiç geçmiyor-
mu ? Eğer böyle birisi var idiyde,neden siz sorumlu olasınız ?
 
aslında perakende satış sözleşmesinde ve kuvvetli akım tesisleri yönetmeliğinde sorumlu mühendis bulundurulması gerektiği yazıyor ama bilirkişi petrol doğal gaz mühendisi :(
 
Kuvvetli akım tesisleri yönetmeliği madde 60 . tabi tedaşlar tarafında uygulaması yapılmadığından o tesise ait öyle bir mühendis yok.
 

Ekli dosyalar

  • kuvvetli akım tesisleri yönetmeliği madde 60.png
    kuvvetli akım tesisleri yönetmeliği madde 60.png
    47.2 KB · Görüntüleme: 25
işletme olarak hattın bakımı sizin sorumluluğunuzda mı?
 
vatandaş bizim ana hattan saplama alarak , ayırıcı direği ile 2 direk dikerek trafo direğini tesis etmiş. ana hat bizim vatandaşın trafosu kendine ait
 
herhangi bir devir felan yok. Hattın bakımını yada arızasını bizim yapmamız mümkün değil. yani hiç değilse 2012 yılında bu böyle
 
Bilirkişiye itiraz etmeniz zorunlu !
 
Eğer trafo özelse sizin bir sorumluluğunuz nasıl olur?Trafo sahibi ve trafoyu oraya kuran kişilerin sorumlu olması lazım ayrıca o.g. sistemleri bırakın binalarda elektrik sayacında bir arıza olduğunda elektrik dağıtım firmalarına dilekçe ile başvurmak mecburidir!Bununla ilgili yönetmelikleri de yanınınızda delil olarak götürün burada hem trafonun sahibi hemde işlemi yapan elektrikçi kusurludur!O.G. hattında arıza varsa nasıl olurda sıradan bir elektrikçi çağırabilir!O.G. hatlarda ve Trafolarda müdahale yapmak için E.K.A.T belgesini tedaş boşuna mı veriyor?Bunu da savunmanıza ekleyin bence!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst