Orcad kullanma kılavuzu türkçe

EleCtRox_

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
487
Puanları
6
OrCAD Nedir?

OrCAD, OrCAD firmasının 1982 yılında elektronik tasarımcıları için geliştirdiği bir
elektronik çizim programıdır. İlk önceleri DOS ortamı için yazılmış olan bu program günümüzde Windows ortamının giderek yaygınlaşması ve kullanım kolaylığı sayesinde OrCAD’inde bu ortamda çalışan sürümleri piyasaya çıktı.

image002.jpg


OrCAD, geliştirilmiş kütüphanesi, kolay kullanımı ve sınırsız program ile entegrasyonu sayesinde çok kullanışlı bir programdır. OrCAD kullanımı sırasında ilk önce tasarlanan devre Capture sayesinde çizilip daha sonra tasarlanan devrenin gerekirse bilgisayar ortamında çalışıp çalışmadığını OrCAD sayesinde girebilirsiniz. Simülatörde çalıştırdığınız devreyi artık hayata geçirebilirsiniz tabii bunu da OrCAD Layout sayesinde yapabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Orcad.pdf.rar
    622.5 KB · Görüntüleme: 2
Merhaba sevgili arkadaşım görkem,
bu program içersinde bir hata oluşmakta. Orcad içinde içinde çizim yapar iken programda aniden bir donma ve de o an ekranda olan görüntünün sabit kalması sorunu yaşanmakta. Bu konu ile ilgili olarak daha önceden başına gelen veya elinde var ise sorunsuz çalışan versiyonunu buraya arkadaşlarımızdan istiyorum. Sevgi ve saygılarımla...
 
Sayın kasımyılmaz Yukarıda paylaştığım konu orcad ın kullanma kılavuzudur ve herhangi bir sorunuda yoktur.Sizin aradığınız orcad programın kendisidir.bu isteğinizi yeni konu olarak açarsanız sanırım daha cabuk ve daha etkili çözüm bulabilirsiniz iyi çalışmalar dilerim.
 
merhaba arkadaslar... orcade devre cizip simulasyonu yapmam gerekiyor. devreyi ciziyorum ama simulasyonu yapamiyorum yardim edebilecek olan var mi (orcad 9.2)
 
Arkadaslar merhaba ben linke tıklıyorum fakat şifre çıkmıyor acil yardım ederseniz çok sevinirim...
 
orcad ile proteusu eşdeğer tutabilirmiyiz.
 
orcad de layout ile baski devre yapacam ama mnl uzantili dosya olusturmam gerekiyormus.mnl uzantili dosyanin ne oldugunu bilmiyorum. yardim eden olursa sevinirim..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,824
Kullanıcılar
449,594
Son üye
srdrgl1905

Yeni konular

Geri
Üst