Oransal Vana Kontrolü

ressamilo

Üye
Katılım
8 May 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba arkadaşlar,
Konuyu yanlış yere açıyorsam özür dilerim öncelikle.
Büyük bir sıkıntım var. İşletmemizde oransal motorlu vanayı kontrol etmemiz gerekiyor.

İstenilen özellik 300 derece ile 350 derece sıcaklık arasında içerisinden kızgın buhar geçen vanayı oransal olarak kapatıp açmak. 300 derecede açmaya başlayacak ve 350 derecede tam açık konuma gelecek, bu iki değer arasında oransal olarak açılıp kapanacak. Bu vanayı 4-20 mA Controller/Alarm/Indicator ile yapabilmem mümkünmü?

Yardımlarınızı bekliyorum
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Selam elindeki oransal vana yi 0-10v veya 4-20ma le plc ile plc siz modül kartları var öyle kontrol edersiniz .
 
endada yada emkoda kullanabilirsin teknik servisini ara ne yapmak istediğini soyle onlar sana kullanman gereken modeli soyler
 
endada yada emkoda kullanabilirsin teknik servisini ara ne yapmak istediğini soyle onlar sana kullanman gereken modeli soyler
Arkadaşa katılıyorum bu markaların yanında honeywell udc 2500 YADA Ordel AC441 de kullanılabilir ki;bahsettiğiniz kontrol yöntemi için birçok cihaz,marka ve model bulmak olası,gerisi bütçenize kalıyor denebilir.Kolay kullanım ve hızlı temin edilebilirlik açısından Enda ET4410 uygun elinizdeki cihazada iyi bir alternatif olur.Ayrıca kullanım yeri veya ne yapmak istediğin de önemli.Yani ısınma kontrolünü yapacağın şey nedir?esanjör,klima santrali gibi mesela yada baskı mürekkep kurutmada kullanacaksındır mesela gibi...tüm bu değişkenlere göre uygun cihaz seçmeni öneririm zira uygun cihaz uygun pıd kontrol sahaları yada parametreler anlamına gelir buda çalışmadaki verimini arttırır.
bunlara değinmemin sebebi buharın taşıdığı ısıl yukun cok fazla olması ve buna karşın senin ayar araliğinin 50 derece gibi küçük bir sığada olması.350 derece buhar öyle tahmin ediyorumki 16 Bar basınç sözkonusu.1 sn de geçen buhar miktarını kabaca tahmin edersen örneğin cihazına 350 derece de kapat dediğinde cihazın kapatır ama senin anlık bölge sıcaklığın belki 65-70 dereceye cıkacaktır ve bu prosese zarar verebilir.Tabii bunlar sadece tahmin,akıl yurutme doğru olanı siz yapacaksınız.kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst