Op Türk Plc programı...

fultek_salih

Fultek Temsilcisi
Katılım
2 Nis 2008
Mesajlar
315
Puanları
6
Yaş
52
İki yıldır üzerinde çalıştığımız ürünlerimiz 2009 yılı başında Op Türk’ün tamamlanması ile yeni bir ivme kazanacaktır. Bu güne kadar PIC C ve Basic ile programlanan plc’lerimiz artık tamamen yerli Ladder Türk ve Op Türk yazılımları ile kolay programlanabilir hale gelecektir.

Op Türk yazılımı üç üniteden oluşmaktadır. Birinci ünite Editor(düzenleme) kısmıdır ve %95 oranında bitti. Heyecanımızdan dolayı daha fazla beklemeden sizlerle paylaşmak istedik. İkinci ünite Compile(derleyici) kısmıdır tamamen kullanıma hazırdır. Üçüncü ünite Firmware’dir %95 oranında bitti. Eksiklerin tamamlanması için Ladder Türk’ün bitmesini bekliyoruz.

Programı test eden arkadaşlar (daha sonra eklenecek) adresinde Op Türk isimli forumda düşüncelerini paylaşabilir. Test eden arkadaşlardan daha çok program hatalarını bulmalarını talep ediyoruz. Programın zenginleştirilmesi için yapılan önerileri ikinci planda değerlendireceğiz. Zira hedefimiz programı mevcut kabiliyeti ile bir an önce kullanımınıza sunmaktır.

Ayrıca tartışılmasını istediğimiz bir diğer konuda firmware chip’inin satılması veya satılmamasıdır. Ürettiğimiz program doğal olarak plc ürünlerimizle birlikte kullanılacaktır. Ancak Firmware yüklü Chip’i satarak bir çok firmanın bu Chip ile kendi Plc’sini yapması mümkün olacaktır. Belki bu firmaların satışı bizim plc modül satışlarımızdan fazla olabilir. Daha iyi hizmet ve fiyat sağlayabilirler. Rekabetçi bir ortam oluşturabilir ve sektörün gelişmesine ikinci bir fayda sağlayabiliriz. Diğer taraftan düşük kaliteli ürün yapıp sistemin başarısını azaltabilir, müşterileri bu sistemi kullanmamaya sürükleyebilirler.

Tam olarak bitmemiş bir programı sizlere sunmamızda bu ve benzeri cevapları aramamızda etkendir. Bir diğer hususta ikon meselesidir. Sizlerden ülkemize layık en güzel ikonları oluşturup forum sitesinde paylaşmanızı talep ediyorum. Bu konuyu önemsemekle beraber ne vakit nede para ayırabiliyoruz.
 

Ekli dosyalar

  • Op_Turk.rar
    597.4 KB · Görüntüleme: 11
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Yükleme yardım:
Program'ı indirdikten sonra rar dosyasını açıp dosyaları dışarı çıkartın. Rar şifresi www.kontrolkalemi.com 'dur. Setup dosyasını çalıştırdığınızda Frame work 3,5'in bilgisayarınızda bulunup bulunmadığını kontrol edecek, eğer daha önce kurulmadıysa sizi uyaracaktır. Yönergeyi takip ettiğinizde Microsoft internet sitesinden otomatik olarak yüklemeye başlayacaktır.

Frame work nedir?
Microsoft tarafından hazırlanan Dat.Net platformunda yazılan programların çalışması için zorunlu olan bir eklentidir. Bu eklenti Dat.Net platformunun standart obje'lerini kurar ve yönetir.

Eğer bilgisayarınıza yüklediğiniz diğer programlar bu eklentiyi yüklediyse bu adım atlanarak program kurulumu tamamlanacaktır.
 
Program 1 haftalık sürede buradan 8 internet sitemden 10 kişi indirdi. Fakat forum'da yazı yazan çıkmadı. Programı kurmakta bir sorunlamı karşılaşıyorsunuz. Yükleyen arkadaşlar lütfen izlenimlerini bizimle paylaşsın. Bu forumu düşüncelerinizi paylaşmanız için açtık. En iyisini yapmadığımızı biliyoruz. Eleştrimekten çekinmeyin.
 
proğramı setap yapıyorum birkaç dakika sürebilir diyor fakat 10 dakika geçmesine rağmen kurulamadı acaba bendemi bir sorun var lütfen aydınlatınız?
 
Bir kaç dakika diyip biraz daha uzun sürebilir, Ancak yükleme tamamlanmıyorsa bilgisayarınızda bir sorun olabilir. Zira bu programı 100'e yakın kişi indirmiş ve ilk hata mesajı sizden geldi. Diğer taraftan Ladder Türk programını kurdunuz galiba. Her iki programda aynı yapıdadır. Birini kurup diğerini kuramıyorsanız buda ayrıca ilginç. İşletim sisteminiz ve dili nedir?
 
tamam kurdum fakat ladder türk proğramınızda sadece bir kelime türkçe oda türk gerisi öbür plc lerdende karışık... :( :( ;)
 
Bu eleştiride haklısınız.Ladder Türk forumda cevap verildi.
En fazla eleştiri alacağımızı düşündüğüm bir noktaya temas ettiniz. Programın tamamı ingilizce. Bu geçici bir durum. Program tamamlandığında tamamen Türkçe olucak. Temeli ingilizce olarak yapmaktaki maksadımız işletim sistemlerindeki dil sorunları ile karşılaşmamaktır. Program yeterince test edildiğinde dil sorunları ile başa çıkmak daha kolay olacaktır.
 
denemek için önce bi türkçeye çevirseniz baya bi karışık geldi bu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,161
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst