Nötr Kablosunun Nötr Barasına Bağlı Olmaması

her faza bir 100 wattlık 1 ampül baglarsınız ve ampüllerden fazları tek tek verip ampülden çıkan uçları birleştirgidinizde ampüller yanar ve birleştirdiğiniz ucdan akım geçmez ama tek tek kablolardan bakıldığında hepsıinden aynı akım gececektir fakat vektörel olarak aralarında bir faz farkı olacaktır(120) işte bu faz farkından dolayı toplamlatı 0 a eşit olur..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bir soru daha sorabilirmiyim simdi mesela mutfakdaki prize bir notr anahtara bir notr diger prize bir notr bunlarin hepsi tektekmi gidiyor sigortaya yoksa buatta birlesiyorlarmi
 
Anahtara notr gitmez. Prizlerdeki noturlerin ve fazlarin hepsi once buatlara gider notrler birleserek panonuza gider.
 
nasill lambalar notrsuz mu calisiyor
 
Lamba notrsuz calismiyor notr direk buattan lambaya gidiyor fakat anahtara notr degil faz gider.
 
cok tesekkur.ederim cevaplariniz icin son sorum lutfen bu konudaki malligimi biliyosunuz takintiliyim malesef abicim simdi misal mutfakdaki notrler toplam 6 tane felan bu notrler buatta birlesip evdeki sigorta kutusuna 1 olarakmi gider yoksa direkt 6 tanemi bu onemli cunku eger.1 tane gidiyorsa ve bu baraya bagli degilse 380 gelme olasiligi var dogru mu dusunuyorum birde 380 gelirse direkt esyalar yanar mi tesekkurler aondu
 
Est. Notrler prizlere tek tek cekilip direkt panoda birlesse elbette daha iyi olur ama bu maliyetli olacagindan tek tek cekildigini sanmiyorum. Bunun yerine ornegin mutfaga kadar buyuk kesitli bir notr hatti cekilip tum prizlerin notrleri bu notr kablosu ile birlestirilmis olabilir.Eger bu sekilde cekilmis ve mutfaginizdaki prizlerede ayri ayri fazlar baglanmis ve bahsettiginiz gibi notr hattida panodan kopmussa iste o zaman cihazlar 380v a maruz kalabilir.
 
Kafamda deli sorular.)
Madem bu ise meraklisin bu tip sorularla merakini gideremezsin. Takil bir elektrikcinin yaninda 3 5 ay sonra teorik bilgi ile karsilastirma yaparsin.
 
anladim efendim dualatim sizinle bu kadar ugrastiniz dediginiz gibi notr bagli olmayan bir priz asla calismaz degilmi lambalarda oyle allah razi olsun
 
Azonce belirttigim durum gerceklesmezse notr olmayan cihaz calismaz. Zaten bu durum gerceklesirse cihazlariniz birkere calisip ebediyete ugurlanir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,195
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst