Nötr Kablosunun Nötr Barasına Bağlı Olmaması

erenter58

Üye
Katılım
12 Eyl 2013
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
33
merhabalar ilk olarak sunu soyleyim evimiz 3 fazli mutfakda bir prize supurgeyi sokunca yandi meraklandik elektikciyi cagirdik prizleri ben baglamistim o yuzden bi karisiklik olmus mu diye elektrikci geldi ve toprakla notr karismis olabilir mi diye baktik su an sorum su sigorta kutusunda butun notrlerin birlesip sayaca gittigi (galiba boyle) o kablo o topluluga baglanmamis olabilir mi eger boyle bir sey olsaydi o priz calisirmiydi (sarj aleti taktim calisiyor)k sigortada butun notr kablolarinin
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
yani elektrikci soyle bir hata yapmis olsa prize sadece faz yerine faz toprak yerine toprak fakat notr yerine kopuk bir kablo baglanirsa sonuc ne olur birde her anahtarin prizin notru ayri ayri mi sigoetaya girer yoksa buat vs mi lutfen cevaplarinizi bekliyoeum
 
Usta bir elektrikci cagir gerekli kontrolleri yapsin. Elektrik supurgesin yanmasi tesisatin sorunlu oldugu anlmina gelmez.
 
Noktalama ve yazım kurallarına dikkat ederek yazın. Anlattığınızdan bir şey anlaşılmıyor.
 
telefondan yazdigim icin öyle olmuş pardon abi şundan bahsediyorum şimdi düşünelim ki 3 fazlı bir ev herhangi bir prize nötr bağlamadıysak bu prizdeki aletler çalışır mı 3 fazlılarda nötr vs çalışır diyorsunuz ama panodan kopmadan bahsetmiyorum sadece prizin içindeki o mavi kablonun olmaması veya 1 cm ilerde kopması gibi anlatabildim mi
 
şöyle bişey okudum 3 fazlı bir evde yükler eşit dağılmışsa yani 3 ampul 100 wattlık bağlanmışsa nötrden akım geçmiyormuş bu nasıl oluyor nötr olmadan nasıl akım tamamlıyacak devreyi bir prizden o mavi kabloyu hiç takmasak yinede çalışır yani öylemi bunu merak ediyorum teşekkürler
 
3 fazlı sistemlerde ( motorlarda ) nötr kullanılmaz.fazlardaki akım ve gerilim değeri vektörel büyüklüktür ve aralarında 120 derece vardır.bu üç vektörel değeri topladığınızda bileşke vektör 0 olur doğal olarak nötr olmaz.
evlerde aynı sistem geçerlimidir değildir.çünkü motorlarda 3 fazı aynı yüke veriyoruz fakat evlerde 3 fazı farklı yüklere veriyoruz.bu nedenle nötr hattına ihtiyaç olacaktır.

dipnot : teoride 3 faz eşit dağılabiliyor olsa da pratikte dağılmaz.sizin akımı taşıdığınız kabloların uzunlukları her faz için 1 mm bile farklı olsa o hatta farklı miktarda akım geçtiği anlamına gelir.bunu bilmekte yarar var ama şunu da söyleyeyim bugun tasarlanan sistemler bu kadar küçük farkları görmezden gelebilmektedirler.bizlerde bu nedenle ' yükleri eşit dağıtıyoruz 'ifadesini kullanıyoruz.
 
Çalismaz sn.erenter çalismaz. Prizde nötr hatti olmazsa o prize takilan hicbir cihaz calismaz.Bu konuyu daha kac sefer açacaksiniz? Nötr hattinin panodan kopmasiyla prizden kopmasi ayri seylerdir. Panodan koparsa ve evinize 3 faz geliyorsa iste o zaman risklidir.
 
Ben de diyorum nereden tanıdık geldi bu konu?:D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,271
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst