notebook adpter

lowespc

Üye
Katılım
21 Mar 2015
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
24
merhaba arkadaşlar ben 12v tu noteboook için çeviren adaptörlerden aldım notebook girişi 7.4mm*5.0 ama aldığım cihaz da bu uç yoktu bende internetten adaptör tamir kablosu aldım fakat tamir kablosunda 3 kablo adaptörde 2 kablo var adaptörde + ve - yi buldum fakat kendi adaptörünün connector ünde ortadaki iğnede 15.30 v görüyorum bu önemlimi ne yapmalıyım ? IMAG0311.jpg
IMAG0311.jpg
 

Ekli dosyalar

  • IMAG0313.jpg
    IMAG0313.jpg
    726.6 KB · Görüntüleme: 11
  • IMAG0314.jpg
    IMAG0314.jpg
    508.9 KB · Görüntüleme: 11
GYyB6y.jpg

Alıntı: https://electrocoder.wordpress.com/2011/12/18/hp-pavilion-dv5-notebook-sarj-cihazi-tamiri/

Yukarıdaki gibi yapın,bir sorun olmaz.laptop adaptörüne giren topraklama ucu adaptör jakına bağlı - kutup ucuna direk adaptör içinden de bağlıdır,yani ayni psu'lardaki gibidir. Adaptörün topraklı fişi,topraklı prize takılınca toprak hattı bu - kutupla birleşik haldeyken yani topraklı haliyle bu laptopa verilmiş olur,topraksız prizle ise bu - kutup ucu hiç topraklanmadan verilmiş olur,bu laptopa ek bilgi olarak.Kolay gelsin.
 
teşekkürler çalıştı
 
aküye bağlı ampullerin ışığında titreme yapıyor normalmidir
 
Ampüller dediğiniz şarj seviye led (göstergesi) sanırım.
Bu normal değildir,ama çok büyük bir sorun da değildir inşallah.Adaptör jakınız,laptopa giren dişi jak yerine gevşek veya tam temas etmeden giriyor,arada dc kopuşları veya temassızlıkları oluyordur muhtemelen.Erkek jak ucunun laptop dişi jak yerine sıkı geçmeden,biraz boşluklu girmesinde söylediğiniz durum oluşmuştur.Bir de 220 volt ac fiş-kablonun adaptöre girdiği (3 kutuplu) yerde yine 220 vac (Şebeke) tarafından az temaslı giriş teması da olabilir.Bu durum da çıkıştaki dc.yi kesik kesik verdirebilir.

Umalım ki bu sorununuz bu gibi yerlerden olsun diyelim.Aksi halde adaptör içindeki bazı lehim yerleri veya bazı iç irtibat sorunlarından kuşkulanmanız da doğal olarak gerekecektir.Laptopunuz,adaptörsüz yani pil (batarya) ile muntazam (sorunsuzca) çalışıyordu değil mi? Kolay gelsin.
 
laptop pilsiz çalışıyordu hala çalışıyor sıkıntısı yok fakat 1 metre led almıştım onunla odayı aydınlatıyorum ayrıca 12v bi hoparlör var hepsi aynı aküye bağlı adaptör çalışınca ilginç bi cızırtı oluyor hoparlörde lambada ledler ise titriyor çok dikkat dağıtıcı seviyede araya böyle süzgeç tarzı bu cızırtıyı engeliyecek bir şey varmı ?
 
Merhaba.Adaptör çıkışıyla siz bir aküyü mü tam şarjlı tutuyorsunuz,tam olarak anladığım kadarıyla.Yani bu adaptörü yalnızca bir laptopta değil (Veya hem laptop bataryası şarjında,hem de sonradan led aydınlatma devresinde akü şarjında kullanarak) şerit ledlerin akü-adaptörlü beslenmesinde de mi tam olarak kullanıyorsunuz.Bakın smps'inlerin mevcut çıkış gücü üst sınırlara çok yakın kullanıldığında içteki ferrit trafo biraz ses (Uğultu) yapabilir,bu çok da normaldir.Laptop bataryası tam şarjsız haldeyken şarj ederken ve laptopu tam çalıştırır haldeyken çok zorlandığında bu uğultuları yine yapabilir.Düşük güçlü kullanımlarda ise bu ses (titreşim) pek de duyulamaz.Kolay gelsin.
 
1 aküye hem hoparlör 1 amper bile çekmiyor bir şerit led 0.33 amper çekiyor ve laptop adaptörü bağladım adaptör ü çalıştırdığımda sorun yok fakat pc ye bağlayınca ledlerin ışıkları titriyor gelen ses hoparlörden adaptörden gelen ses kulak dayamadığım sürece gelmiyor yani laptopun içinden kısa devre oluşuyor sanırım hoparlörü telefona bağlayınca cızırtı yok laptopa bağlayınca var laptop batarya ikende cızırtı yok
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,645
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst