NGR ( Neutral Grounding Resistor ) Hakkinda Temel Bilgiler

welat40

Üye
Katılım
23 Eki 2010
Mesajlar
46
Puanları
1
Merhaba Arkadaslar

Calistigim isletmede 15.75kV/6.6kV trafoda neutral grounding resistor kullanilmis ve daha once karsilasmadigim icin arastirdim, turkce bir dokuman bulamadim bundan dolayi ogrendigim bilgileri kisaca burada sizlerle paylasmak istedim.

Genellikle trafolar yildiz noktalarindan ve govdelerinden topraga baglanir. Fakat trafo gucu yukseldiginde ve yuklerin gurultulerden etkilenmemesi gereken durumlarda toprak hata akimi fazla olursa yukleri kotu etkileyebilir. NGR bu faz- toprak hata akimini bunyesinde barindirdigi direncle sinirlandirir, trafonun ve yuklerin zarar gormemesini saglar. NGR lerde ayrica monitoring sistemi de kullanilarak izleme ve kontrol yapilabilinir.

Sizler de bu baslik altinda bildiklerinizi yazarsaniz hepimiz daha cok bilgiye sahip oluruz. Tesekkurler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst