Nanometre Seviyesinde Eğilebilen Güç Kaynağı

modar1

Üye
Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Bilim İnsanları Nanometre Seviyesinde İnceliğe Sahip Eğilebilen Bir Güç Kaynağı Ürettiler

Dresden Katı Hal ve Malzeme Enstitüsü bilim insanları yaptıkları araştırmalar sonucunda bir mikro süperkapasitör üretmeyi başardılar. Bu çalışmayla birlikte mobil cihazlar ve kameraların daha da ince, küçük ve hafif olmaları sağlanacak gibi görünüyor. Üretilen yeni enerji kaynağının öyle bir özelliği var ki mevcut yapısıyla giyilebilen elektronik aygıtlarda da kullanılmasını sağlayabilir. Tabi ki eğilebilme özelliğinden bahsediyoruz. Bu sayede oldukça pratik bir yapıya sahip olacak olan busüperkapasitör teknolojik gelişmeleri bir adım öteye götürecek gibi gözüküyor.

egilebilen_ekran-300x213.jpg


Yeni SüperKapasitör Özellikleri

Araştırmacıların üzerinde durduğu konulardan biri de yeni üretilen güç kaynağının üretimi esnasında çevre dostu olması ve daha ucuz olmasından dolayı manganez dioksiti alternatif elektrolit malzemesi olarak kullanmalarıdır. Esnek ve güçlü olduğu için bu malzemenin neden olabileceği dezavantaj manganez dioksitin bir elektron demeti kullanarak buharlaştırıp gaz atomları şeklinde ince ve esnek film şeklinde çökelmesine izin vermek suretiyle giderilmiştir.

mikro_superkapasitor-300x238.jpg


Çalışmanın baş aktörlerinden Chenglin Yan bu gelişmeyle birlikte tıbbi cihazlarda, kendi kendine çalışan minyatür cihazlarda ve aktif radyo frekansı tanımlama etiketleri gibi pek çok minyatür teknolojik aygıtta üretilen enerji kaynağının kullanılmasının mümkün olabileceğini belirtmiştir.

Alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,258
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst