nais plc ve modbus haberleşme

magi8503

Üye
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşalr nais plc kullanıyorum..esit indikatörle modbus haberleşme yapmak istiyorum..fakat fakat program yazarken plc ye gelen bilginin hangi adrese kaydedileceini bilmiyorum..bilginizi paylaşırsanız sevinirim..teşekkürler...indikatörden gelen bilgiyle karşılaştırma yapmak istiyorum..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Nais' in hangi modelini kullanıyorsun. FPWinGR mi FPWinPro editörünü mü kullanıyorsun? FP-0 da modbus yoktur örneğin bildiğim kadarıyla. FP-G ve FP-X te Modbus vardır. FPWinPro kullanıyorsan internetten Modbus kütüphanesini indirmen işini kolaylaştırabilir. Zira FPWinPro' nun ilk kurulumunda default olarak gelen bloklarla (ki FPWinGR de bunlar vardır) insanın işi biraz zor. ( Ama imkansız değil !) ;D
 
Açık protokolde "veri alma alanını" kendin tanımlıyorsun. option-plc configuration-com port kısmında(FP WNGR için) başlangıç adresi ve kaç word lük aln ayıracağını tanımlamalısın.
 
Yaptığınız işlerde lütfen dikkat! hastasını görmeden ilaç yazan doktorlar gibi davranılıyor!
Dersinize çalışmadan buraya kopya çekmeye gelmeyin arkadaşlar.Aslında çok uzun süre geçmesine rağmen bu forumdaki seviye maalesef aynı (dayanışma yardımlaşma anlamında değil). Bu platformu paylaşan kişilerin en azından ortak bir çalışma gurupları oluşturup bir şeyler yapması ve bunları ticari metaya dönüştürmesi gerekirdi. Seneler gecti forumumuz ne burs veriyor nede bağış yapıyor(Ben şahit olmadım) nede aynı düşüncelere sahip olan arkadaşlarımıza hiç bir yardımda bulunmuyoruz. Burada yazılan bilgileri (böyle toplu halde olmasa bile) netden edinme imkanınız var ama dil sorun olabilir. Umarım gelecek günlerde bir proje ortaya atılır ve insanlarımıza etrafımıza hayırlı bir nesil olduğumuzu gösterme fırsatı doğar. Kalın sağlıcakla....
 
FP0 com1 portuna RS232-RS485 çevirici bağlanarak ve Comport ayarları General Purpose seçilerek DT300 den itibaren gelen verileri örnek programda okunur.FPX ise üzerine takılan RS485 haberleşme kartı ile direk okuma ve yazma yapmaktadır.(Modbus olarak)

Herkese kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • Modbus_haberleşme_örnekleri.rar
    21.3 KB · Görüntüleme: 643
Selam arkadaşlar
seri port neden dolayı yanar?
bu konuda bilgi verirseniz memnun olurum
 
selam laf naisden açılmışken bende soru sorsam yeni sayfa açmayı beceremedimde
elimde nais fpg c32t ve nais fpo c 16 ct var. bunların derleyici programlarını, plc-pc bağlantı kablolarını nasıl temin edebilirim? türkiye mümessili veya satıcısı kimdir? pc bağlantısı için üst kısımdaki yuvarlak soketimi kullanıyoruz?
saygılarımla
 
nais artık panasonic adını aldı ve türkiye distribütörü özdisan firmasıdır
 
Arkadaşlar merheba fpx plc ile modbus atv_31 İ haberleştirebilir miyim? Bu konuda örnek ve uygulaması olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim? pro-6 editörünü kullanıyorum?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,919
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst