Nais Plc Bilgisayardan Veri Okuma Nasıl Yapılır?

adembarut

Üye
Katılım
25 Tem 2007
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar
Bu ,foruma ilk yazım.

Elimde 1 adet Nais Plc var iki adette XULM06031 Sensör var (sensörler Normalde sürekli 24 volt çıkış veriyor Araya engel geldiğinde kesiliyor)

Bizim yapmak istediğimiz Koşucu sensör 1 den geçtiğinde kronometre saymaya başlayacak ve sensör ikiden geçtiğinde bize ne kadar sürede geçtiğini gösterecek. Arkadaşlar bu işi Plc Nais te yapmış ve excel e verileri göndermişler(rs232 ile Com portundan). (Ayrıca excelde süre sensörden 1 den geçtiği anda başlıyor ve sayma işlemini görebiliyoruz.Buradaki sıkıntımız ise süreleri gösterme hassasiyeti tatmin edici değil yani 60 ms de bir falan ekran görüntüsü değişiyor. ve buradaki sonucu C++ builderda yaptığımız programa elle girmek zorunda kalıyoruz.)


Bizim yapmak istediğimiz ise doğrudan PLC nin girişindeki veriyi kendi programımızla okuyup kronometreyi bu programda oluşturup Direk Programla bu işi çözmek.

Forumda yaptığım aramalarda tam bi sonuca ulaşamadım. hyper terminal yada putty ile gelen veriyi görmeye çalışsamda başarılı olamadım.

Lütfen yarımlarınızı bekliyoruz.

Bide Programda Portları nasıl okutacağız Yani nasıl bi kod yazmalıyız. ve Plc yi bilgisayarla nasıl haberleştireceğiz.

Şimdiden Teşekürler. Yanlışım olduysa affola.
 
Merhaba adembarut

Sizinde dediğiniz gibi çoğu insan tatilde, bizim gibi burada kalanlarda hem diğer arkadaşlarının işleri ile hemde kendi işleri ile ilgilendiğinden her yere yetişemiyor.

Sizin sorunuza gelince

Aşağıda linkini veriğim örnek ile hyperterminal üzerinden plc ye sordu yapılarak istenilen bit veya word bilgisinin nasıl okunduğunu gösterdim.

Eğer benim Hyper terminal üzerinden gönderdiğim komutları sizde PLC ye gönderir iseniz plc size istediğiniz cevabı verecektir.
 
Çok Teşekür ederim. İnşallah En kısa zamanda çözebiliriz. Yoksa süreleri elle girmek zorunda kalacağız.
 
bende konuyu merak ettim yakından takip edip cevap bekliyordum.
Panasonic destekten gelen dosyayı inceleyeceğim.
 
Şimdi HiperTerminal üzerin den Sadece Bit oalrak haberleşmesini gördüm ancak bana DTlere eriğim lazım. Yani Datalardaki verileri alabilmem gerekiyor. Ben C Sharp kullanıyorum. Gerekli haberleşme protokolünü oluşturabilirsek birlikte burada da paylaşalım bence. Destek verebilecek yada daha önce yapabilen arkadaşlar varmıdır acaba.
 
PLC de hızlı giriş, ve sayaç kullanmalısın. Neden bu iş için PLC kullanıyorsun anlamadım. Hatırladım kadarıyla Nais PLC nin tek işlemi 4 mic sn . Sensörlerinin de tepki hızları önemli. Eğer sistemi çok hassas yapmak istemiyor ise PLC ile yapabilirsin fakat hassas sistemlerde photo finish kullanmak lazım. Yoksa" burun" farklarını kaçırısın.
 
Örnekten anladığım kadarıyla Rs232 üzerinden konlanmış AscII Okuma ve yazma yaparsak bu iş oldu demektir. Bunu deneyen oldumu acaba.
 
Merhaba

Bir çok panasonic kullanıcısı bu şekilde işini çözdü.
 
Peki elinizde bu tarzda hazırlanmış C sharp programı falan varmıdır?
 
Merhaba

Ne yazık basic,csharp vb. programlara uzak olduğumdan bu şekilde örnek bir program elimde yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst