nötr toprak arası 5V

1 milyon dolarlık tesis bu sizin yaptığınız olayı akledemediğimizden dolayı açılışı 1 gün gecikti az kalsın işten kovuluyoduk ama çukurova üniversitesi prof hoca bizi işte bu şekilde kurtardı ve açılış oldu bizde kurtulduk 6 yıl önce olan bu hadise birden aklıma gelince buraya yazdım önce arkadaşlar olamayacağını yanlış olduğunu söledi ama ben emindim sizinde uygulayıp buraya paraf düşmeniz hoş oldu bu konuyu diğer arkadaşlar da bende sizde dahada fazla inceleyip sonuçlarını yazarsak bence bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlarımıza faydalı olacağı kanaatindeyim bana bu konuyu buraya yazmam hususundada bir çok kişi telkinde bulunup ticaretini yapmamı söylesede ben paylaşmak istemiştim işe yaradığına sevindim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
iyi akşamlar bu konuyla ilgili olumsuz bişeyler yaşarsam bilgilendirmek amaçlı burda paylaşaçam kolaygelsin
 
herkeze kolaygelsin yapılan uygulamanın doğru olduğuna sevindim.doğrusu tlf santralinde üç gündür sıkıntıyok.ben kondansatör eklerken illa şu değerde olacakdiye biseçim yapmadım tlfsantralini çalıştırdığım gurup pirizin boş kısmına bir erkek fişin nötür toprak arsına elimde olan 63v 4700 mikarofarat kondansatör bağladım fişe taktım diğer boş pirizedende nötür toprak arsını ölçtüm 0,43-0,60 arasında değer okuyorum fişi çekiyorum değer birden 4,5-5 lerde seyrediyo bunu düzenli olarak üçgündür takip ediyorum max 1v gibi değer gördüm işallah bundan sonrada bir sıkıntıolmaz.bu bilgiyi gene buradan almışdım ve uyguladım.paylaşım için teşekkürler allahrazı olsun



kardeş bu olay benim başıma gedi ama cözüm bulamadım
acaba 63v 4700 mikarofarat kondansatör yönlümü yönsüzmü
 
Konulan kondansatör kutuplumu kutupsuzmu olmalı bilgisi olan varmi. AC akim olduğu için kutupsuz gibi geliyor bana ama sizin fikriniz nedir.
 
Fazların dengeli yüklenmesinini sağlayabilirseniz. Nötür toprak arasındaki gerilim değerinin daha aşalara düştüğünü gözlemleyebilirsinzi. Bu işlemi yaparken ADP panosundan başlayarak sorun yaşamış olduğunuz sisteme kadar ayrı noktalarda fazların mümkün olduğunca dengeli yüklenmesini sağlamalısınız.
 
Arkadaslar bende ozel bir okulda calisiyorum her katinda kat panolari ve bunlarin kacak akimlari var 30 miliamper. Gun icinde sik sik atmalar yasiyoruz ornegin sabah 4.5 volt goruyorum ogle saatlerinde 16 volt falan oluyo toprak notr arasi ve kacak akimlar hic durmuyo atiyo cozum icin kondansator yolunu denemelimiyim ???
 
Arkadaslar bende ozel bir okulda calisiyorum her katinda kat panolari ve bunlarin kacak akimlari var 30 miliamper. Gun icinde sik sik atmalar yasiyoruz ornegin sabah 4.5 volt goruyorum ogle saatlerinde 16 volt falan oluyo toprak notr arasi ve kacak akimlar hic durmuyo atiyo cozum icin kondansator yolunu denemelimiyim ???
Senin tesisatinda biyerlerde sorun var ki role atiyor..notr-toprak potansiyel farki ile kakr atmasinin bir alakasi yok.
 
Bir türbelere gitmediğimiz kalmış! Kond, direnç led miş ... Sorun ortada çözüm zaten herkesçe biliniyor ama doğrusunu yapmak yerine başka çözümler uyduruk yöntemler niye!
 
Arkadaşlar merhaba;

konuyu yeni okudum, şuanda tamda bu konuda bir sorunumuz var. herkes nötr toprak arasına kondansatör bağlamanın sorunu çözdüğünü söylemiş. peki bu durumun oluşturduğu bir risk yok mu? bunu yapmak ne kadar sağlıklı? madem böyle bir çözüm var neden bu işlemi yapmak yerine işletmeler toprak hattını güçlendiriyor ve bir sürü masraf yapıyorlar?

bilgisi olan arkadaşlar bu uygulamanın yol açabileceği durumlardan bahsedebilir mi?

selamlar,
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst