Nötr ile toprak arasındaki gerilimi düşürmek için ne yapılır?

İsmail s.

Üye
Katılım
3 Tem 2016
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Binamıza gelen nötr ile toprak gerilimini düşürmek istiyorum bunun için öncelikle şu işlemleri yaptık binaya 2 farklı yerden topraklama çektik. 1.bölümde 3 tane çubuk çakıldı ve hatta bağlandı. 2 bölümde 4 m2 lık alana galvaniz şerit ve galvaniz plaka ve 2 tane galvaniz çubuk ondan sonra 2 tane bakır çubuk koyduk ve hatta bağlandı. Bu işlemler sen sonra ohm cinsinden değerler düşük geliyor. Ancak nötr ile toprak gerilim farkı potansiyel olarak sürekli değişkenlik göstermektedir. Değer olarak 1 in altında görüyorum sonra tekrar bu değer 3-4 yükseliyor ve günler arası değişkenlik gösteriyor. İzolasyon trafosu denesim ama ondada çok sağlıklı durum oluşmadığı için kullanmadım. Değişkenliği önlemek ve bu farkı düşürmek için ilave ne yapılabilir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn.ismail s.,forumda daha önce bende başka arkadaşlarda bu konu hakkında paylaşımda bulunmuştuk. İstediğinizi yapmanızın imkanı yoktur.Boşuna masraf yapmışsınız.Bu ancak nötr ile toprağı birbirine irtibatlayınca mümkün olur. Onada sıfırlama derler. Sıfırlamayıda hiç tavsiye etmem.
 
Sıfırlamayı da denedim ben zaten ama tehlike yaratabileceği için iptal ettim. Forundaki diğer yazıların bşr kıamına baktım. Benim sıkıntı bu fark her gün değişken değer göstermesi ortalama 2 civarı gelse hep tmm ama 3-4-5-6 gibi fark değeri okuması.
 
Sıfırlamayı da denedim ben zaten ama tehlike yaratabileceği için iptal ettim. Forundaki diğer yazıların bşr kıamına baktım. Benim sıkıntı bu fark her gün değişken değer göstermesi ortalama 2 civarı gelse hep tmm ama 3-4-5-6 gibi fark değeri okuması.
neyle ölçüyorsun meğer kullanman lazım
 
Meğer ile binaya gelen toprak değerimi ölçtük o düşük değerlerde ohm olarak bizden istenen ise nötrle toprak arasını volt olarak ölçülmesi ve bu değer 1den küçük olacak. Volt olarak hep değişken sıkıntı burada
 
Apartmanda bilisim cihazlari arge si filanmi yapiyorsunuz bilemedim simdi.!.hayir notr toprak potansiyel farkinin 1volt olmasini isteyen kim acaba cok merak ediyorum..sen saglikli bir topraklama yap,istenilen yerlere de kacak akim rolesi bagla..3-4-5 volt gostersin cok fazla sorun degil..notr kesitini de arttirsan dengesiz yuklenmeler var oldugu surece bu farklari gormen normal bir durum..
 
Laboratuvar abi bizim işyeri. CİHAZIN BAKIM servisi istiyor. Bina eski ama gerekli kontrolleri yaptırdık. Labdaki cihazın çalışması için besleyen UPS sistemi de var. Garanti kontrol dışı bırakma ihtimali olduğu için bende dikkat etmeye ve düzeltmeye çalışıyorum
 
Valla kardesim onlar ister..sistemlerinde bir sikinti olsa hemen notr toprak voltajini bahane ederler.2 volt tutturursun yok efendim 1 volt olacak derler..bununla alakali bir dokuman yonetmelik goster dedigin zaman apisip kalirlar.cunku oyle birsey yok..
 
Anladım. Teşekkür ederim yardımlarınız için. Farklı bir çözümüç varsa yine de onu da fikir olarak onu da denerim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,307
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst