Nötr Direncinden Kaçak Akım arızası

Nötr direnci,AG demi ? Nereden icabetmiş.Şemasını eklediğim bağlantıyı denedinizmi ? Trafonuz kaç kVa ? Arızanızın,sun'i arıza olduğunu tahmin ediyorum.Eğer öyle ise,Simens kitabından eklediğim bağlantıyı yaptığınızda,olay bitecektir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba Arkadaşlar,

Şebekenin fazları arasında oluşan dengesiz akımlar sonucunda Trafonun yıldız noktası üzerindeki nötr direnci üzerinden bir akımı akıyor ve trafonun sepam rölesi bunu arıza olarak algılıyor ve açtırıyor. Daha sonra operatör sepamı resetleyerek tekrar işletmeye alıyor. Sorum ise bu dengesiz akımlar yüzünden kesinti istemiyor ve sistemi devamlı çalıştırmak için ne yapmalıyız?


Ne sonuca vardınız ?
 
Ne sonuca vardınız ?

Hocam trafo gücü 2500 kVA. Dediğiniz bağlantıyı taşeron firmayla bir araya gelip uygulama şansımız henüz olmadı. Dediğiniz bağlantıyı nasıl yapıcaz tam anlamadım split core akım trafosu mu kullanalım? Bir de hocam internette araştırdım şu dosyaya göz atabilir misiniz? Faydası olabilir mi?
 

Ekli dosyalar

  • neutral grunding resistor failure detection.pdf
    372.1 KB · Görüntüleme: 9
Ne sonuca vardınız ?

Hocam sizin tavsiye ettiğiniz bağlantı attığım dosyadaki şu bağlantı modeli mi sayfanın başındaki application bağlantı şeması mı ?
 

Ekli dosyalar

  • Neutral grounding resistors.pdf
    215.1 KB · Görüntüleme: 3
Yanlış anlamadı isem,trafonuın OG devresine bağlanan sekonder rölenin ( SEPAM ),toprak arızadan açmasından bahsediyor idik.Sizin gönderdiğiniz bilgiler ( lisanım yeterli olmadığı için,çok detaylı anlayamamakla birlikte ),trafonun sekonderinden yapılan korumalarla ilgili.Önerdiğim çözüm ( AG dede benzerdir ),ekteki 1. resme uygun ( pro M Compact ,sağdaki resim ) olmalı.Bahsettiğim bağlantı,toroid akım trafosu içindir.3 akım trafolu ise,Simense ait
2. dokümanın,sağ üst köşedeki bağlantısını yapmalısınız.
 

Ekli dosyalar

  • DOC120110.rar
    45.5 KB · Görüntüleme: 10
  • DOC120110-003.rar
    564.3 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,263
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst