MYO (2 yıllık) Makine vs Elektrik

Katılım
20 Ağu 2014
Mesajlar
5
Puanları
1
Meslek lisesi mekatronik bölümü mezunuyum. Yaklaşık 15-20 gün sonraki ek tercihlerden 2 yıllık teknik bölüm tercihi yapıcam. Makine ve elektrik arasında gidip geliyorum.

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse lisede mesleki açıdan hiçbir şey öğrenmedim. Öğretmediler demiyorum yanlış anlaşılma olmasın ben öğrenmek istemedim. Elektrik,elektronik,makine bunlara dair en ufak bilgim yok yani düz lise mezunundan bir farkım yok.

Sevgi ve ilgi gibi şeyleri göz önüne alınca aklım makineye gidiyor. Cnc torna,cnc freze,klasik torna,klasik freze bunları kullanmayı seviyorum merakım olduğunuda söyleyebilirim. Sadece yazılım kısmını yapamıyorum. Yazılım her yerde başımın belası.
Mekatronik ve elektriğe ise merakım ve ilgim olduğunu söyleyemem.

Günümüzde bölüm seçiminde malesef yeteneğe ve ilgiye değil, iş imkanına ve maaşa bakıyoruz. Benim içinde ilgi ve yetenek 2. planda. Asıl baktığım kriterler iş imkanı ve maaş.

Çevremden duyduğuma göre özel sektörde 2 yıllık bölümler arasında maaş farkı yokmuş hepsi aynı parayla başlar diyorlar ne kadar doğrudur bilmiyorum. Adettendir ben yinede sizlere maaşı da sorayım da içimde kalmasın.

Özel sektörde iş bulma imkanı ve maaş açısından makine mi daha avantajlıdır yoksa elektrik veya mekatronik mi? Bu bölümlerden hem şuan için hemde gelecek için parlak olanı hangisi?

* Makineye gittiğimi varsayalım. Okul bitince iş görüşmelerine gittiğimde lisede mekatronik , myo da ise makine okuduğum için sorunla karşılaşırmıyım. Yani adam sen lisede mekatronik , myo da makine okumuşsun makinede uzmanlaşamamışsındır bu yüzden işe almıyorum der mi?
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kardeş 2 senelikte bitirsen acemi muamelesi göreceksin bu seferde işten soğuyacaksın iş bilmeyen adama kimse para vermez önce iş öğren sonra kendini ona göre pazarlarsın zaten şuanda ben sana şunu söyliyim 2senelik bitir dışarıda alacağın para özel sektörde 1100 1300 arasıdır 1400lük işide kaçırma derim
 
kardeş 2 senelikte bitirsen acemi muamelesi göreceksin bu seferde işten soğuyacaksın iş bilmeyen adama kimse para vermez önce iş öğren sonra kendini ona göre pazarlarsın zaten şuanda ben sana şunu söyliyim 2senelik bitir dışarıda alacağın para özel sektörde 1100 1300 arasıdır 1400lük işide kaçırma derim
Cevap için teşekkürler. Haklısınız hangi 2 yıllık bölüm mezunu olursa olsun para hep aynı malesef. O halde konunun içine hangisinin iş bulma olasılığı daha fazladır sorusu girmeli.

Yaşadığım bölge İstanbul,Kocaeli,Bursa kadar olmasada kısmen gelişmiş bir sanayi bölgesi(Tekirdağ-Çorlu). Yani fabrikada işe girmek açısından değerlendirirseniz daha iyi olur.

Maymun iştahlı ve takıntılı biriyim. Makineye gidersem lisedeki bölümümle uyuşmuyor diye,makine eğitimi sürem daha az olacak diye pişman olup kendi kendimi yiyebilirim.(Gerçi dediğim gibi lisede bölümümden boş bir şekilde mezun oldum)

Sonuçta hem lisede 3 yıl makine eğitimi alıp hemde myo da 2 yıl makine eğitimi alıp toplamda 5 yıllık makine bilgisi olan adamlar rakibim olacak ben ise sadece 2 yıl makine okumuş olucam.

Forumdaki diğer bilgili ve tecrübeli abilerimde konuya dahil olurlarsa çok iyi olur.
 
Son düzenleme:
İşveren bu adam makina teknikeri hemde meslek lisesi elektrik mezunu der bence daha çok tercih sebebi olur. Makina dalını sevdiğini belirttiğinden dolayı bu şekilde düşünüyorum. Bunun dezavantajı her iki dalda da kendini geliştirmen gerekecek işverene ben elektriği okulda öğrenemedin zayıfım diyemezsin, dememelisin.
Elektrik bilginizi iyi almış olsaydınız meslek yüksek okulunda rahat ederdiniz böyle bir şansınız yok kaldı ki okuldaki rahatlık değil mezun olduktan sonraki iş imkanları önemlidir.
 
Merak etme MYO ya başladığın vakit göreceksin ki hocalar bu sınıfta liseden makine okuyanlara göre ders anlatmıyorlar.
bütün sınıfı düz liseden çıkmış gibi varsayıp herşeyi en başından alıyorlar.
Bana çok saçma gelmişti lisede işlediğim konuların aynılarını ünivde görmek aslında lisede hangi dalda okuduysan o daldan başka bi dalı seçmenin önüne geçilmeliki sınıfın seviyesi artsın onca yıl lisede oku ee sonra hoca ben en bilgisizi baz almak zorundayım desin.
 
Ben keisinlikle makine bölümü öneririm

piyasada demire bulaşmış %80 kişi rahat bir hayat sürdüğünü gördüm (kuranı kerimde boşuna demir suresi indirmemiş yaratan) öte yandan en süper elektrik mühendisi makine mühendisidir çünki otomasyon dediğiniz şey genelde makine çalışma prensibine dayalıdır makineyi çok iyi kavrayın inanın biraz mücadele ve iyi bir ustaya denk gelirde çok soru sorarsanız makinelektrik mühendisi olursunuz :) mekine okuyun ve geliştirin gözlerinizi kapatın ve düşünün bir mekaniğin kaç tur döndüğünü nasıl ölçerim diyin kendinize otomasyon malzemesi satan yere gidin ve tur sensörünü bulmuş olacaksınız çalışma sistemini boşverin elektrik mühendisi dahi bilmez etiketini okur 24 vdc giriş ve birde ortak çıkışı oda yeni öğrenir sonra hep hayal kurun makine üzerinde ve her otomasyon ürününü anlamasanızda keşfedeceksiniz ama makine de çok iyi olun
 
mekatronik mezunuyum iştende az bucuk anlarım aldığım maaş 1150 lira + yol + yemek
 
Ben senin yerinde olsam hiç makineye elektriğe bulaşmam.
Git sağlık alanında radyoloji odiyoloji ne bilim ATT oku.
Temiz temiz çalış..Aylık gelirin ortalama 2-2.5 arası en kötüsünü söylüyorum.
Ben 3-4 saat çalışıp elektrik ile ilgili bir işi bitirmek için 100-150 tl extra kazanıyorum (attım)
Sadece 3 dakıkalık basit bir pansuman yapmak için bile 80 tl extra kazanan sağlık
memuru arkadaşım var..En basit örneğini verdim..
He imkanın varsa fakülte bitir,ama hiç birşey yapamıyorsan sağlık alanında bir seçim yapmanı
şiddetle tavsiye ediyorum.Ben sağlık sektöründeyim ve inanılmaz rahat ortamda çalışıyor
yukarıda saydıklarım..memur olma şansın çok yüksek en azından..Ben KPSS den 80 puan alıp
şöför bile olamıyorken,60-65 alıp sağlık memuru olup atanan bir çok arkadaşım var..
illada makine ve elektrik alanında bir seçim yapman gerekiyor ise
bence elektrik seçmen daha mantıklı..İş alanı daha çok gibi sanki
 
Hangisini düşünürsen düşün karar sana ait ama hangi branşı seçersen seç seni yetiştirecek Ustanı düşün...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst