Multimetre hakkında bilgi

korsan86

Üye
Katılım
13 Nis 2010
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
37
Konum
İstanbul
Arkadaşlar herkeze selam

Çalıştığım şirket için sağlam, kullanışlı, ve detaylı bir multimetre araştırmasına girdim. Önüme çıkan modeller PROTEK-506 modeli ve buna yakın UNI-T markasını gördüm ama son araştırmam da brymen markası da dikkatimi çekti. Bu 3 marka arasında kaldım.

Yaptığımız işe gelince 3 ve tek fazlı motorların sağlamlık testi, motorların çektiği anma ve nominal akımları, sürülen motorların pano tarafından gerilim ölçümü, hız anahtarları tamiri ve bazı cihazlarımızda bulunan kartların tamiri...

Bana yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum

 
True RMS özellikli,KYORITSU,CHAUVIN ARNOUX,FLUKE cihazları incelemenizi öneririm.
 
Protek-506 kasa olarak saha koşullarında kullanım için çok iyi değil.Multimetreyi sık kullanacaksanız dayanıklılık açısından Fluke 179 modeli daha iyi bir seçim olacaktır diye düşünüyorum.
 
Protek-506 kasa olarak saha koşullarında kullanım için çok iyi değil.Multimetreyi sık kullanacaksanız dayanıklılık açısından Fluke 179 modeli daha iyi bir seçim olacaktır diye düşünüyorum.

Fiyatı çok yüksekmiş ustam...
 
Fiyatı çok yüksekmiş ustam...


Malesef, dediğiniz gibi fiyatı yüksek.

Ancak kaliteli ve rabet gören ürünler genelde pahalı oluyor.Bir de Türkiye şartlarında ithalat vergisi, KDV ,satış yapan firmaların fahiş kar oranları vs. sebeplerle fiyatlar dudak uçuklatacak kadar yükseliyor.Yurtdışı fiyatından en az 2 kat daha pahalıya satın alıyoruz.Yinede yapılacak işin niteliğine bakılırsa ve ölçü aletinin sık kullanılacağı da düşünülürse Fluke 179 iyidir derim.Ben evde şahsi işlerim için Protek 506 kullanıyorum, iş yerinde ise Fluke kulanıyorum.Belki Fluke kadar sağlam daha uygun fiyatlı markalar da vardır.Bilgisi olan arkadaşların paylaşımlarını beklemek lazım.
 
flukenin iyi bir marka olduğunu biliyorum ama bahsedildiği gibi çok pahalı bir cihaz ayrıca CHAUVIN ARNOUX markasına da baktım o da hemen hemen fluke'a yakın fiyatlarda saha kullanım koşullarına gelince de bildiğim kadarı ile alınan her ölçü aleti için ayrı olarak dış kılıf ya veriliyor ya da satılıyor markasına göre. Birde dayanıklılık olarak darbeye karşı mı yoksa kullanım süresi olarak mu söylenildi onu anlayadım. Ayrıca ilgi gösterip mesaj gönderen arkadaşlarıma teşekkür ederim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,580
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst