MSP430 Capture ile PWM Duty Cycle süresi Ölçümü

mutuum

Üye
Katılım
5 Kas 2011
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar msp430'a iki pinden resimde gösterildiği gibi aynı periyot süresine sahip pwm sinyalleri gelecektir. Üstteki pwm sinyalin düşen kenarı ile alttaki pwm sinyalin yükselen kenarı çakıştığında kesmeleri aynı anda aktif olmakta. Bu da doğru ölçümü engellemekte. Bunun dışında nasıl ölçüm yapabilirim.
 

Ekli dosyalar

  • pwmduty.png
    pwmduty.png
    11.5 KB · Görüntüleme: 9
Merhaba.
Anladığım kadarıyla msp430'a gelen harici 2 farklı PWM sinyalini 2 kesme ile ölçüp değerlendirmek istiyorsunuz. Bunu ne amaçla yapacağınızı açabilir misiniz? Periyotları aynı olan sinyallerin duty cycle'ları sabit mi değişken mi,neye göre değişiyor vs.?
 
Aynen dediğiniz gibi harici 2 pwm sinyali geliyor Timer1_CCR1 ve Timer1_CCR2 Capture kesmelerini kullanarak bu sinyallerin duty cycle sürelerini ölçmem gerekiyor. Harici gelen pwm sinyallerin Duty Cycle'ı butonlar ile değiştiriliyor. 4 buton var ikişer buton bir pwm'in duty süresi arttırıp azaltmasında kullanılıyor. Bnde bu değişken pwm duty cycle ölçüp lcd yazdırmak istiyorum.
 
Eğer ölçüm süresi hassas değilse, kesmeleri sırayla aktif-pasif yap. Mesela 2 sn biri aktif olsun onun duty'sini al sonra ilgili registerı pasif et, diğerini aktifleştir. Başka türlü nasıl olur bilemiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst