Motora Göre Sürücü Seçimi

CİHAN123

Üye
Katılım
13 Eki 2008
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar,

0,5 hp yada 0,75 hp gücündeki bir motoru ac sürücü ile sürmek istiyorum. yalnız uygun olan sürücü hangisi olmalı ve hangi marka olsa daha iyi olur? sık sık arızalanmasın ( en ufak bir bilgim yok)

bir de bu sürücüyü kontrol için tuş takımı ile kumanda edebilirmiyim? bunu kime yaptırabilirim. sürücünün üstünden kumanda etmek istemiyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Motorun gücüne eşit güçte bir sürücü bulman yeterli. Fiyat senin için önemliyse delta marka olabilir. Eğer paraya kıyarım sorun olmaz diyorsan, Telemecanique, ABB, Control Technique veya benzeri bir ürün alabilirsin. Bunların hepsine de tuştakımından kumanda edilir. Tabii çok sık kullanım sözkonusuysa tuş takımı kısa süre sonra bozulacaktır. Bence basit bir devre ile kullanman daha iyi. Cihazı pano içine monte etmen gerekecek zaten. Bu panonun kapağına buton veya hız ayarı için potansiyometre bağlayabilirsin. Yapmak istediğin uygulamayı ve seçtiğin ürünü belirtirsen daha iyi olur.
 
Potaansiyometre ile değilde tuştakımı ile kumanda etmek istiyorum bunu kime yaptırabilirim. fiyat tabiki önemli bir de enda diye bir marka var yerli acaba o da kalitelimi ?
 
Enda kaliteli bir markadır. Dediğim gibi tüm invertörlerde bu işlem yapılır. Sorun olmaz. Tuştakımından hızı artırıp azaltmak istiyorsun. Bu durumda invertörün parametrelerinden hız kontrol seçimini keyped e yönlendireceksin. Start stop özelliğini de keypede yönlendireceksin. Keypedten start stop eder hızı da keypetteki butonlardan yada varsa keypeddeki potansiyometreden ayarlayabilirsin. Bazı modellerde potansiyometre oluyor keypedde. Sen tüm fiyatları araştır kafana hangisi yatarsa ona göre seçim yap. Birde çıkış akımlarına ve çıkıştaki maksimum akımda max çalışma süreleri vardır bunları karşılaştır. Çünkü hepsi aynı güç etiketine sahip ürünlerin farklı çıkış akımları olanları var. En yüksek çıkış akımına sahip olanı en iyisidir. Fiyatı değerlendirirken bunu göz önünde bulundur. Seçimi yaptıktan sonra foruma yaz. Kılavuzunu bulur işlemi nasıl yapacağını yazarız. Sonra satın alırsın cihazı. Satın aldığın yere programlamayı yapmalarını söylersen yardımcı olurlar zaten.
 
teşekkürler üstad,

sürücüyü makinanı içine koyacağım için displayli harici tuş takımına ihtiyacım olacak. Bunu yapanlar varmı ? nerden bulabilirim ?
 
Birçok üründe kendinden uzağa taşınabilir keypad gelmekte fakat seninki gibi küçük güçlü motorların keypedi ayrı satılıyor. Fiyat alırken harici keypedin fiyatını sor. Ayrıca pano kapağına taşımak için kablo gerekecek bunu da satıcıyla görüşmen lazım. Bazılarında RS232 bazılarında Eternet kablosu bazılarında daha farklı iletişim kabloları kullanılıyor. Bunu da satıcıdan iste.
 
ama bu keypedler standartır değil mi ? istediğim ebat ve ölçülerde yapamazlar herhalde, bunu yapabilen bildiğiniz işletmeler var mı acaba
 
keypedi senin isteğin boyutta yapabilecek firmalar var ama invertör kadar bir ücret ödemen gerekir. Neden orjinalini kullanmak istemiyorsun?
 
daha rahat kumanda imkanı sağlamak istiyorum.tuşları büyük olsun sonay abi nerde var böyle firmalar
 
arkadaşlar atlanmaması gereken bir nokta da inverterin süreceği motorun ne amaçla kullanılacağıdır. Eğer motor ağır şartlar altında kullanılacaksa etiket değerlerindeki güç yerine bir üst seviyedeki güce eş değer inverter seçimi yapılmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst