motor kumandası

mcrazy83

Üye
Katılım
26 Kas 2012
Mesajlar
110
Puanları
1
slm arkadaşlar..3 fazlı elektrik motoru var..bu motorla yukarı ve aşağı yönde çalışan kapıyı kumanda edeceğiz.en alt ve en üst seviyede sınır anahtarı olacak.bu çalışmanın kumanda devresinin çizimi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.bu motor ve kapıdan 3 tane ama,,sistem aynı olduğu için tek kapı için istedim..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
dostum kolay gelsin bunu internetten çok rahatlık ile bulabilirsin motorun ileri geri yönde hareketini swich le yada sensör ile durudurabirlirsin devreyi çizdim ancak çizdiğim programda swich şekli yok swich yalnış hatırlamıyorsam mühürleme yerine bağlaman gerekiyor.

tabi bu çizdiğim devre 220volt ac daha detaylı bilgi verebilirsen yardımcı olmaya çalışırım.
 

Ekli dosyalar

  • otomatik kapı.esc
    12.8 KB · Görüntüleme: 72
start butonlarındaki sinyal lambalarının yanması için,,sınır anahtarlarının normalde açık uçlarından bağlantı yapcaz demi usta
 
Start butonun üzerindeki lambadan bahsediyorsun lambanın bu ucunu startin çıkışından diğer ucunu noture bagla kardesim
 
kapı üst sınır anahtarına bastığında üst start butonundaki lamba,,alt sınır anahtarına bastığında alt start butonundaki sinyal lambasının yanması için,,sınır anahtarlarının normalde açık kontaklarına bağlamalıyım demi
 
blue game rumuzlu arkadaşım verdiğin dosya açılmıyo..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,610
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst