motor koruma şalteri yardım

motor korumanın 21,22 nolu kontaklarını kontrol edin. kısa devre yaparak kontrol ettiğinizde bazzırınız ötüyor ise o motor koruma atmış demek normalde motor korumayı kapattığnızda o kontak açar ve arıza durumunda kapanır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu tuhaf arızanın sonucu buraya yazarsanız bizde tecrübe sahibi oluruz
Şöyle birşey yapabilirsin 60watlik seri lambayla MKS nin 13 14 nolu kontaklarina deydirwrek git veya analog faz kalemleri varya uzerinde ledler olan onlada olur mks nin icindeki kumanda no kontağı bozulmuş da olabilir.
Konveyor sistemindeki gibi mi çalışıyor motorlar termik atınca bir sonraki motor ların çalışıyor mu yoksa sadece o termige bağlı olan motor çalışmıyor
 
Resimdeki termik manyetik şalterlerde hiç yardımcı kontak göremedim. Bir motor koruma şalterinin hata sinyali verebilmesi için güç kontakları dışında birde yardımcı kontakları olması gerekir. Eğer yardımcı kontaklı termik röle ya da termik manyetik şalter varsa onu kontrol edin. Eğer resetlediğniz ya da kurduğunuz halde hala hata sinyali var ise o zaman kontakları test edin, büyük ihtimalle kontak patlamıştır.
 
Eğer resetlediğniz ya da kurduğunuz halde hala hata sinyali var ise o zaman kontakları test edin, büyük ihtimalle kontak patlamıştır.
Aynı benim tahmin ettiğim gibi kontak patlak yüksek ihtimal.
 
şimdi bu termikten toplam panoları da dahil edersek 40 tane kadar var. bu lambanın hangisinden kaynaklandığını tespit edemiyorum.
resimde bahsettiğim termiklerden biri.
Termik manyetik şalterlere bak siyah basılı kırmızı dışar da olan normal atık olan da ise kırmızı basılı siyah dışar da dır!
 
Termik manyetik şalterlere bak siyah basılı kırmızı dışar da olan normal atık olan da ise kırmızı basılı siyah dışar da dır!
şalterleri teker teker kontrol ettim. atık yoktu.
reset attım daha sonra düzeldi.
nereden kaynaklandığını bulamadan arıza çözüldü
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst