Motor koruma şalteri ile motor koruma rölesi arasında fark var mı?

Katılım
6 Kas 2013
Mesajlar
6
Puanları
1
beyler ödev var motor koruma şalteri hakkında power point sunusu hazırlıyıcağım ama hakkında bilgi çıkmıyo sürekli motor koruma rölesi çıkıyo acaba ikiside aynı şeymi yoksa farklımı ona göre ödev yapıcam
 
motor koruma rölesi (faz koruma rölesi) 3 fazlı motorları besleyen fazlardan biri ya da ikisi kesildiğinde enerjinin tamamını devre dışı bırakan elemanlardır. Oluşan bu durum motor 2 ya da tek faza kaldığında dınlama denilen motorun dönmeden manyetik alan etkisi altında fazla kalmasına sebep olur ki bir süre sonra motor sargılarının zarar görmesi söz konusudur. Motor koruma şalteri ise termik olarak bilinen ve akımın fazla çekilmesine bağlı ısınma sonucu motorun beslemesini kesen elemandır. Bunun oluşma sebepleri ise motorun aşırı zorlanması, su veya başka bir iletken sebebiyle sargıların kısa devre etmesi gibi şeylerdir. ikisi de üzerinde bazı ayarların yapılabildiği (akım, gecikme zamanı vs.) potlar barındırır. Özellikle soft starter ya da motor sürücü gibi cihazların kullanılmadığı durumlarda bu iki eleman kullanılarak motor büyük ölçüde yanmaktan korunmuş olur.
 
Birbirinden farklı cihazlardır. Motor koruma şalteri primer bir cihazdır. Bu sebeple motor gücüne ve gerilimine uygun cihaz seçilmelidir. Motor koruma rölesi ise sekonder bir cihazdır güç ve gerilimden bağımsız olarak her türlü motoru koruyabilir.

Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst