Motor Koruma Şalteri Seçimi

arkadaşlar merhaba. 37 kw bilezikli asenkron motor 4 kademe dirençli vinç mayna vira motoru kullanııyorum.termik role taktım 80 ampere ayarlı 80-110 3au6201-2x fakat 105 ampere çıkıyo yinede termik açmıyo.yardımcı olabilirmisiniz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Termiklerin,akım-zaman karakteristiği 1,1 x In den başlar ve atması için,bu eğrideki zaman karekteristiğindeki zamanda açar.Bahsettiğiniz değer,kısa süreli bir değer ise,açma olmaz.Karakteristik eğriye uygun çalışmıyorsa,termik arızalı demektir.
 
vinç için mayna vira motoru olduğu için uzun süre yüksek akım çekmiyor sadece yükü yukarı çektiğinde In=80 fakat çektiği akım 105 ve daha fazla akımı görüyor.ve bundan kaynaklı motor sargıları yanıyor. bu motor için nasıl bi koruma rolesi kullanabilirim
 
Motorunuzun çalışma sınıfını,ekteki bilgilerle karşılaştırın .Sargılara,termistör element koyabilirsiniz.Bu da ,çalışmanızın aksamasına sebep olabilir.
 

Ekli dosyalar

  • motor bilgi.pdf
    285.4 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
maşallah baya ayrıntıya girmişsiniz bilmeyen arkadaşlar için konu hakimiyetini kaybetmiş olabilirler.artvinli toprağım üşenmemiş yazmış az emeğe saygı arton 22 sende haklısın ama artvinli arkadaş baba bir mcc panosundan bahsediyor senin dediğinde olur ama bütçe düzeyine göre iyi malum piyasa adam nasıl çalışıyorsa çalışsın ucuz olsun diyor ama bir kurumsal veya baba büyük bir firmaya o röleyi koyarsan adama gülerler haberin olsun :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst