Motor Koruma Şalteri mi, Yoksa Termik Koruma mı Daha İyidir?

motor koruma şalterleri fazın 1 tanesi gittiği zaman şalteri açtıryor ama, fazlar ters çecrildiği zaman acaba ne yapıyor. hiç merak eden oldumu acaba. ben motor koruma şalteri ve faz sırası rölesini her motor panosunda standart kullanıyorum .
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
MOTOR koruma şalteri kullanman daha başit olur daha verinli çalışır
 
bencede motor koruma arkadasım ama tam koruma yapmak ıstıyorum dersen hem motor koruma salterı ,motor koruma rolesı daha korumalı olsun dersen asırı akım ampermetreleri(akım degerı gırıp gırılen akım degerının gecılmesı halınde kontak vererek devreyı kesen cıhaz)
 
motor koruma şalteri ve faz sırası rölesi kullanman daha mantıklı. faz sırası sölesi kullanırsan senin bilgin dışında panoya gelen fazların yeri değiştirldiğinde motor çalışmaz ve motoru ters dönmeye karşı korumuş olursunuz. moellee emr 400 rölesini internetten incele.
 
tabiki motor koruma hem maliyet yani şimdi kontaktör sigorta termik yerine motor koruma ve kontaktör ve motor koruma 3 fazdan kontrol eder termik tek fazdan va de pano içerisinde yer açılmış olur
 
Selam arkadaşlar, benim anladığım kadarıyla motor koruma şalteri termik ve kısadevreye karşı koruma sağlarken termik röle sadece akımın termik etkisine karşı koruma sağlıyor. Motor koruma şalterinin ve termik rölenin kullanıldığı elektrik projelerine bakılırsa simgelerinin farklı olduğu, ayrıca bu cihazların datasheetinden de ne tür koruma yaptıklarının anlaşılacagını düşünüyorum. Saygılarımla.
 
değerli ustalar yıllardır hala olduğumuz yerdeyiz. motor korumamı manyetik termikmi.takılıp kalmışız. hala (o)larla uğraşıyoruz.avrupadan gelen makinaların panolarına eğer şüphesi olan arkadaşlar varsa bir baksınlar. termik diye bir şey kaldımı acaba.termiği artık müzelerde göreceğiz. saygılarımla.
 
elimde avrupa malı bir katalog var ve adamlar motor koruma şalterlerini ve termikleride aynı yerde göstermişler. alman malı bu malzemeler nasıl olacak acaba
 
Termik röleler yanlızca termik koruma yaparlar termik röle kullanılan devrelerde kısa devre koruması yapmak için ilave olarak sigortada kullanmak gerekir.

Motor korumalar ise hem termik hem de kısa devre koruması yapabilme yeteneğine sahiptirler. Şu şekilde düşünebilirsin termik ve sigortayı tek bir bünye içersinde toplamışlar bunun ismine de motorkoruma demişler.

Motor korumların sigortalara nazarankısa devre korumaları çok daha büyüktür. Ben devrelerinde motor koruma kullanmanı tavsiye ederim.
 
motor koruma rilesi kullan bence daha iyi olur termik aşırı akımlarda atabiliyor....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst