Motor Kalkmıyor !!

Su pompaları, çıkış vanası kapalı iken, kalkınmada da, az akım çekerler. Bu nedenle, zor kalkınan pompaların çıkış vanası motor yol aldıkdan sonra yavaş yavaş açılır. Sayın alpern in dediği gibi susz veya yağsız çalıştırlamaz, kavıtasyona maruz kalır. Sadece çıkışdaki vana kapatılmalıdır..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Asenkron motorunuz üç fazlı mı ?


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
evet durumu cozdum arkadaslar.

once motora baktim ucgen baglanmisti. ardindan direk fazi klemensten verdim motora ve calisti motor.

boylece sorunun panoda oldugunu dusunerek soft starteri degistirdim ve sorun cozuldu.

ancak aklima bir sey takildi. fazi direk verdigimde motorumun bastigi yonde (pompa motoru) bir vana var ve o vana kapaliydi. anlik olarak motorun calistigini gordum ve fazi kestim. yani ben denemelerimi pompa kapali bir yola su basiyorken yapiyormusum aslinda. soft starter la kalkmamasinin sebebi bu vananin kapali olmasi olabilir mi acaba ? belki de soft starterda degil dir problem.. ne dersiniz.

sonucta fazi direk verince zaten ucgen olarak kalkiyor. ama soft starter da vana kapali olunca basta dusuk voltaj vardıginden kalkmamis olabilir mi ?
Kontaktörle çalıştırdığınızdada aynı sorunu yaşıyuorken Soft starter nasıl arızalı oluyor anlayamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,590
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst