Motor için Kompanzasyon

mylasa4820

Üye
Katılım
1 Mar 2011
Mesajlar
64
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar 100kva lık trafodan 3*95 lik alpek ile 200m giderek 7.5kw gücündeki dalgıç pompa çalıştıyorum. motora 7.5kvar kondansatör bağladım motorla devreye girip çıkıyor. benim sorum motor devreden çıkınca da sayaç hem indüktif hem de kapasitif yazıyor. panoda kontaktör,aşırı akım rölesi ve faz koruma rölesi var. başka birşey yok bu neden olabilir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
devrede hiçbirşey yok iken sayaç yazmaz. Ama desenki " sayaç sadece indüktif yazıyor" o zaman kablodan kaynaklanır diyeceğim. ama sen hem kapasitif hem indüktif yazıyo demişsin.bence şöyle bir deneme yap." sayaç hem ind. hem kap. yazarken alpek çıkışının enerjisini kes (sayacın enerjisini değil). eğer sayaç hala yazıyor ise sorunu başka yerde arayalım.
 
kondansatörün bağlı olduğu kontaktör yapışık kalmış olabilir
 
kontaktör yapışık değil
 
kompanzasyonu saat çıkışından yaparak bir gözlemle eğer yine aktif reaktiff çekerse ona göre devre üzerinde sorunu arayalım
 
Son düzenleme:
arkadaşlar cevap için teşekürler.Başka bir panodaki kondansatör,kontaktör çıkışına değil de girişine bağlanmış.Bundan dolayı motor devreden çıksa bile kondansatör devrede kalıyor ve sürekli bir reaktif tüketim oluyor.
 
BİLGİLERİNİZ İÇİN SAOLUN BİR HATAYI DAHA GÖRMÜŞ OLDUK ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,256
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst