motor hızını ayarlama

kimkidük

Üye
Katılım
5 May 2013
Mesajlar
204
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba arkadaşlar daha önce eski merdaneli çamaşır makinesi motorunun dönüş yönü için yardımınızı almış ve tavsiyeniz üzerine bir bobinajcıya yönünü değiştirtmiştim. Bu makineyi şanzımanıyla birlikte bir iş için ağır devirde kullanıyorum. Şimdi yaptığı işi biraz hızlandırmak maksadı ile sizlere danışmak istedim.Fotoğraflara motorun bilgilerini ekledim. Bu motorun devrini bir düğme aracılığıyla arttırıp azaltabilir miyim? Bunun için ne yapabilirim? Bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
arçelik merdaneli etiket.jpg
20160821_161740.jpg
arçelik merdaneli şema.jpg
20160821_161817.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu motor tek devirli sarılmış, devir değişimi yapamazsınız.
 
Bu motor tek devirli sarılmış, devir değişimi yapamazsınız.
hocam kimi yerlerde 1. yol sarım değiştirilir 2. yol HZ frekansıyla oynanarak hız değiştirilebilir gibi bi şeyler okudum. Çok fazla bilgi ve bilgi kirliliği var anlayamadım bir türlü.
 
Sizin motorunuz, tek fazlı Ac. motor, artı kondansatör var. Sürücü olmaz.En azından tek faz çıkışlı süücü yok işinizi görecek. Sarım içinde, önceden sarımın değişikyapılması gerekir. Oda , mısal. 1500/3000 devir gibi seçenek olur. Kedemesiz hız ayarı yapamazsınız. olur
 
Zeybek ustamin dediği gibi 1fazli kondansatorlu motor sargı tek kutup sayısı tek haa motor 3fazli çift vevirlu olsa olur o motorun devir ini mümkün deyil yukseltemwzsin
Ne sürücü olur nede dimmer

Siz başka bir motora bakın 3fazli
 
peki hocam çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,590
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst