MOTOR ÇIKIŞLARI PANO BAĞLANTISI HAKKINDA

butcher

Üye
Katılım
20 Ara 2011
Mesajlar
89
Puanları
1
Arkadaşlar bir sorum olacak, iskenderun termik santrali bünyesinde desalinasyon binasının projesini yapmıştım. tesisin başka kısımları için ihtiyaç olmuş yangın pompası ve servis suyu pompları ilave edilmiş yalnız bu ilaveler benim yaptığım tesisin içinde yer alıyor ve beslemesi bu bina içindeki trafodan yapılması kararı alındı.

Fire Fighting Electrical Pump 160kw
Jokey Pump 3kw
Service Water Pump 2.2 kw
Service Water Pump (SPARE) 2.2 kw
Pulverized Water Pump 5.5 kw
PulverizedWater Pump(SPARE)5.5kw

güçlerde yukarıdaki gibi , 160 kw lık yükü trafo ile tr-adp arası bağlanacak onda bir sıkıntı yokta diğer yükleri tr-adp den mi beslemeliyim ?bunu şunun için soruyorum tr-adp den 3 çıkış var 650 kw , 295 kw ve 180 kw. 5.5 , 2.2
, 3 kw yüklerin bu denli büyük çıkışlarla beraber çıkış almasında bir sıkıntı olur mu yoksa tr-adp nin altında mekanik panosu var 295 kw lık ordan mı çıkış alayım. umarım anlatabilmişimdir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Şalter akımları,kısa devre akımları,malıyet unsurlarını gözönüne alarak,istediğiniz noktadan besleyebilirsiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,648
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst