Modbus - Profibus - Profinet gibi haberleşme portu olan sürücüler

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,067
Puanları
156
Yaş
39
Herkese selamun aleyküm hayırlı akşamlar.

Değerli ustalarım Bildiğiniz kullandığınız duyduğunuz uyguladığınız ( hepsine razıyım :D ) sürücülerin profibus profinet modbus gibi özellikleri destekleyen marka model fark etmeksizin isimlerini yazabilir misiniz ?

Özellikle Start stop adresleri hata kodlarını yazdığı adresleri ve bu adreslere erişebilmem için gerekli olan işlemleri öğrenmeye çalışıyorum da...

Bu konular ile alakalı her türlü yardımlarınızı özellikle bekliyorum ilgilenen olursa çok teşekkür ederim ;)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
has_artvin_li arkadaş Danfoss sürücü modellerinin haberleşme listesi ektedir. Forumdaki Danfoss konusu başlığı altında bulabilirsin. Danfoss sürücüler ile yardımcı olmaya çalışırım.
 

Ekli dosyalar

  • DANFOSS DRIVERS.pdf
    353.6 KB · Görüntüleme: 32
Birçok cihazda modbus standart olarak gelmente, profinet ve profibus ise opsiyoneldir.

@macix abi standart geliyor dediğiniz olayı aynı bu analog giriş ve analog çıkış gibi bir nevi her cihazda bulunan bişiymiş gibi değerlendiriyorum.

Fakat opsiyonel dediğiniz durum nasıl bir durum oluyor yani invertere sonradan eklenen eklenebilen birşey mi yoksa aynı inverterin aynı modelinin profibuslu yada profinetli olan başka bir modeli mi ? Yoksa invertere ilave takılan kart vs gibi birşey mi ?

Önemli not : Acemi olmak bilmemek çok kötü bişiy :D
 
Cihazlardaki opsiyon haberleşme kartları cihazları ilk satın alırken belirtirseniz cihaz üzerinde gelir. İsterseniz ise sonradan bu katlar cihazlara takılabilir. Cihaz ile birlikte gelenler fiyat açısından daha uygun olur. Sonradan takılanlarda fiyat farkı oluşur.
 
genel uygulamaya dönük sürücülerde genelde sadece modbus-RS485 olur en ucuzu. Daha özel nitelikli sürüüclerde profibus,profinet,ethercat gibi haberleşme li olarak gelir.
Ama iki şekilde de önemli değil. Önemli olan fiyat olduğu için genlde opsiyonludur.
Her araba camtavanlı olmaz ama opsiyonu vardır ekstra para verir alırsın..

Sürücü tarafında haberleşme işi çok kolay . Her haberleşme için maksimum 5-6 parametre olur. Esas zor iş PLC tarafı.
 
Modbus açık protokol olduğu için üreticiler bu protokol için ekstra bir bedel ödemezler. bu yüzden bir çok inverterde standart özellik haline geliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,961
Mesajlar
913,924
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst