modbus haberleşme

ustahm

Üye
Katılım
8 Ocak 2007
Mesajlar
22
Puanları
1
merhaba arkadaşlar modicon m340 plc ile atv haberleştirmek istiyorum bunların foksiyon bloklarını bilen varmı yardım edebilirmisiniz
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Haberleştirmek istediğin protokol nedir? Modbus mı Canopen mı ATV312 ise Canopen istiyorsun sanırım.
 
eğer modbus ile haberleştirecek isen ilk evvela hard bağlantını daha sonrada soft ayarlarını (baudrate, party bit ve adress ) yapman gerekli ayrıca ATV nin modbus register list ine ihtiyacın gerekcektir.
 
Ben de Premium PLC ve Lexium 05 'i haberleştirmeye çalışıyorum ancak roblem çıkartıyor sürekli ?
Yardımcı olabilecek olursa çok memnun olurum ...
 
aynı şekilde benimde modbus haberleşmeyle ilgili problemlerim var.unity pro ile temel uygulamlar yapabiliyorum ama çevre birimleri ile haberleşmede sıkıntılarım var.mesela READ_VAR ve WRİTE_VAR komutları yada blok diyagramları modbus haberleşme için kullanılıyor galiba ama bunların giriş parametlerini tanımlayamıyorum.mesela her iki blok diyagramda da yer alan GEST parametresi tam olarak nedir?buraya bir array girilmesi gerekiyor ama nasıl tanımlamalıyım bu variables ı?gibi birçok sorular var bende ama şimdilik bunula başlayalım?bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim?
 
Arkadaşlar ben de schneider tm221c40t plc ile allen bradley powerflex 4m ac sürücüyü modbus rtu ile haberleştirmek istiyorum. plc yi master yaptım. sürücüyü slave 1 yaptım. ben plc den sürücüye hız bilgisi yazıp sürücüden de plc ye yine hız bilgisi okumak istiyorum. bilgisayarımda somachine basic 1.4 yüklü. somachine basicte WRITE_VAR ,READ VAR komutlarıyla nasıl bir program yazmam gerekiyor. MODBUS haberleşme ile ilgili bilgim çok az. Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,845
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst