Modüler Hücre Arızası ?

teknisyenx

Üye
Katılım
12 Eyl 2011
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
43
.



Firmada 2 bina tipi trafo var.

Bunlardan biri aktiftir (Üzerinde yük var) (1. trafo)

Arıza beklemede olan trafoda meydana gelmiştir.(2. trafo)

Beklemede olan 2.trafoda yük yokken, 2.trafoya ait modüler hücrede bulunan, yük ayıcılı giriş çıkış hücresinden , kesicili trafo koruma hücresine geçiş kısmında bulunan döner bıçaklı ayırıcıdaki geçit izalatörde arıza meydana gelmiş. Geçit mesnet izalatörlerinden biri yanmıştır.

Arıca hücre içi yanmış ,korumaları yakmış,patlamış ölçü kısmı yanmış ölçü kısmı ,trafo koruma rölesi yanmış klemesleri yanmış.


Tedaş’dan o hatta bağlı diğer abone ve trafolardada sorun yok.

Modüler hücreyi imal eden firma fabrikayı kapatmış.

Yüklenici firrmayla görüştük.


Sizce arıza nedeni ne olabilir.

Bu arıza kalitesiz imalattan kaynaklı olabilirmi ?

Marka sektörde alt seviyedeymiş.




.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tek hat şeması ve resimler olsaydı daha net bir yorum yapabilirdik belkide. arıza sonucu bir gerilim yükselmesi sonucu atlama meydana gelmis olabilir ... 2. trafo bosta enerjili durumda mı bekletilmektedir.

Tabiki Modüler hücrelerin kalitesi cok onemlidir. Özellikle son yıllarda yapılan modüler hücreler ve metal clad hücreler yeterli kalitede yapılmadığı görülmektedir. En kücük bi arızada hücrenin icerisinde saglam birsey kalmıyor maalesef.
 
Arızaya sebep imalat hatası, imalat kalitesi, daha önce yapılmış yanlış bir manevra olabilir. Özellikle döner ayırıcların içerisinde yalıtımlı ortamdaki hareketli kontak bağlantılarının iyi yapılmamış olması zamanla atlamalara ve arızalara sebep oluyor. Bir çok sebep olabilir. Hava yalıtımlı modüler hücre mantığından biri de ölçü standardıdır. Kapanmış fabrikayla uğraşmaktansa arızalı hücre yerine piyasada satılan farklı bir marka hücre kullanabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst