Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
sayın arkadaslaar mmc kontrol panosu diye pano ismi duydum acaba bu nedir?merak ettim dogrusu

birde aynı sistem içinde ddc rezervleri varmış bunlar otomasyon terimi am hiç ne işe yaradıgı hakkında bilgim

yok tecrubesi ve bilen arkadaşlar açiklarsa çok memnun olurum....... :)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
MCC Motor Control Center YAni Motor Kontrol Odası Değilmidi.
 
MCC panosu:Motor kontrol panoların averilen genel isimdir.
DDC panosu:Bina otomasyon sistemlerinde kullanılanotomasyon panolarına verilen genel isimdir.
 
Ddc...direct digital kontrol...kisaltmasi...izleme ve kontrol amacli kullanilir...mcc..motor circuit kontrol....yani bizim tabirimizle motor kontrol ve kumanda
 
Büyük fabrikalarda proses belli kısımlara ayrlır,çünkü alanın büyüklüğü sebebiyle tek bir panodan kontrol hem çok zordur hem de ekonomik değildir,her bölüme bir MCC pano konulur,o bölümdeki motorlara ait kontaktörler,motor koruma şalterleri, sürücüler v.s. bu panodadır.Gerektiğinde tüm panonun enerjisini kesecek büyüklükte bir ana şalter muhakkak vardır.İlgili bölümün operatörü kendi MMC panosundan kontrol ve izleme yapar,ayrıca tüm MCC panolarından kontrol ve izleme odasına kumanda kabloları aracılığıla açık-kapalı,arıza v.s. gibi bilgiler gelir,PLC, PC gibi cihazlar kontrol odasındaki panodadır bu pano genelde piyano tiptir.Buradaki operatör tüm prosesi izler ve gerekirse müdahale eder.

DDC bildiğim kadarıyla bilgisayarların çıkışlarına röle kartları takarak gerçekleştirilen bir endüstriyel kontrol yöntemi,bilgisayara çok hakim kişiler PLC yerine bunu kullanıyorlar.
 
mmc değil de mcc demek istedin galiba hocam.mcc motor kontrol panosudur.ara pano işlevi görür
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,307
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst