MMA 7361L pic bağlama lcd bağlama yardım?

Katılım
2 Mar 2012
Mesajlar
13
Puanları
1
arkadaşlar elimde bulunan entegreye pic bağlama ile ilgili herhangi bir devre örneği lazım vede lcd bağlama ile ilgili bir devre şekli bilen varsa ayrdım ederse sevinirim...entegre MMA 7361L dir
 
Yapacağınız devre ile ilgili daha ayrıntılı bilgi verirseniz yardım etmek kolay olur. MMa 7361L ne entegresi, siz ne yapmak istiyorsunuz, hangi pic i kullanacaksınız, hangi dili kullanacaksınız, hangi lcd yi kullanacaksınız?
 
hocam sorun hangi devreyi yapmak istediğim değil bu verdiğim entegre ile herhangi bir pic olabilir amacaım onu yapmak değil böyle bir devre bulabilseydim eğerki kendi devreme uyarlayabilirdim. herhang, bir pic serisi olabilir 8051 de oolabilir şimdiden teşekkürler
 
bu entegrenin pic ile yapılmış herhangi bir devresi olabilir
 
daha fazla ayrıntı şöyle verim madem mesela ben bu entegreyi kullanarak açısal değerleri ölçücem (debgede durduğunu anlamaya çalışcam ) sonra 877a kullanıcam pic olarak pic basic proda yazmayı dusunuyorum kodlarıda kullanıcam lcd ise 16x2 al sutun 2 satır olucak yeterlimidir bu bilgi sayın karaapak?
 
Başlangıç olarak yeterli, sorduklarımı yanlış anlamayın ben assembler kullanıyorum pic basic de yazacaksanız kod kısmında yardımcı olamam demek, örneğin 2*16 lcd yi 16f877 ile sürmek veya programınızın içerisinde kullanmak için assembler ile hazırlayıp burada paylaştığım bir program bulunuyor bunu tavsiye edebilirdim şimdi edemiyorum, bağlantı şekli için elinizdeki lcd nin datasheet inde gerekli bacakların tanımlamaları bulunuyor, 4 bit veya 8 bit hangi modda sürecekseniz ona göre bağlantı yapmanız gerekiyor, detaylı bilgi için megep dökümanları içerisinde mikroişlemci ve mikrodenetleyici konu başlıklı dökümanlar içinde lcd ile ilgili geniş bilgi var Ben bu entegre veya benzerini projelerimde hiç kullanmadım, fakat sizinde karşılaşmış olabileceğiniz 3 Axis Accelerometer based on the Freescale MMA7361L - Hacked Gadgets – DIY Tech Blog bu gibi örneklerde ""The advantage of this chip is that it’s super simple to use: just connect the three directional output pins to an analog-digital converter input of a microcontroller and you’re ready to go."" entegreyi kullanmanın giriş çıkış pinlerini mikrodenetleyicinin ADC pinlerine bağlamak kadar basit olduğunu söylüyor, tabi ADC yi nasıl kullanacağınızı biliyor olmanız lazım. Sanırım sizin için bu entegre olmasıda şart değil önemli olan dengede olduğunuzu bildirebilecek bir modülde olsa yeterlimidir? Belkide bu sorunun cevabına bakarız. Benim sorularımdaki amacım sorunuzu daha iyi anlayabilmek, yani soru soran kişinin ne yapacağını nasıl yapacağını veya konu hakkında hiç bilgisi olup olmadığını kendisi söylemezse nereden bilebiliriz, bunun haricinde sorunuzda bahsettiğim hususları belirttiğiniz takdirde bu hususlar hakkında bilgisi tecrübesi olan arkadaşların ilgisi çeker ve daha fazla cevap alabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst