Mini Hoby 1800mW Lazer Cnc (togi cnc project 3)

Üzerlerindeki diyotların marka-modelini öğrenip, gerçek gücünü katalogtan öğrenmekte fayda olabilir. Değerleri bazen şişiriyorlar (örneğin ömrü), diyot çıkma da olabiliyor.
 
Abi kusura bakma araya girdi yapıyorum. Aşağıdaki iki lazer arasında 15 usd fark vermeye değer mi? birisi 2.5 w diğeri 3.5w. Aralarında çok büyük güç farkı var mı.
445nm 2.5W 2500mW Blue Laser Module With Heatsink For DIY Laser Cutter Engraver
https://banggood.app.link/LTsZbLWLAy

450nm 3500mW 3.5W Blue Laser Module With TTL Modulation for DIY Laser Cutter Engraver
https://banggood.app.link/8TtgrjzMAy
15dolar fark ver ve 3,5w al hem 3,5 lazerde ttl varmış
 
mili olanları zor geçiyor gümrükten. Yasak malesef. İsmini farkı yazdırsanız da artık artık paketleri baya bi açıp yırtıp bakıyorlar. Bilginize
 
Hadi ya. promosyon bitti zaten 15 € zam geldi 3.5w olana. Ayrıca bunların minimum odak boyutu 0.5 mm, kalecnc lazerlere baktım onlar 10nm.
 
Abi lazer modul hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz ben aliexpresten 15w sipariş verdim ama hem gelmiyecek gibi görünüyo 10 gün oldu sevkiyat yapılmadı hemde tam içime sinmedi malum çin işi.
Temin ettiğiniz yer ve fiyat konusunda bilgi alabilirmiyiz. birde lazerlerde sınıflar neyi ifade ediyor class1 2 3 4.
ben arduino uno ve cnc shield ile yapmayı planlıyorum eğer mevcut cnc ye takabilirsem (kart akz250) mach3 le kullanabilirim diye düşünüyorum.
Mazleme geldimi haber verirmisin

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Mazleme geldimi haber verirmisin
3 gün önce sevketmiş satıcı bakalım gümrükte ne olacak aslında buzamana kadar bana gelen paketlerin hiç biri açılmadı ama geçişte sakınca olacak bir üründe olmadı tabi, xray den geçirip ona göre açıp bakarlarmı bilemiyorum bekleyip göreceğiz
 
Bide aliexpresten hiç lazer alan oldumu acaba ? Gümrük sorun oluyordu bildigimm
ben 2.5w almıştım (en azından satıcının yazdığı değer bu) sorun yaşamadım ama şans işi biraz gibi.
 
Son düzenleme:
Neler yapıyorsunuz 2,5w ile makine yaptıysanız resim paylaşırmısınız bize örnek olsun

delta bir makinem var kalibrasyonu çok da iyi olmayan, şimdilik ona bağlı kullanıyorum.
kağıt-karton, kumaş ve 2mm'ye kadar ahşap kestim şu ana kadar, bir çok sefer üst üste geçerek tabi ama daha çok ahşap üzerini kazıma için kullandım. metallerde hiç etki etmiyor, beyaz renk plekside de hiç etki etmedi ama üzerine kağıt bant yapıştırıp denediğimde oluşan ısıdan sanırım çok az kazıdı pleksinin yüzeyini. şehir dışındayım şimdi, döndüğümde birkaç görsel paylaşabilirim.

bir kartezyen cnc yapmak istiyorum ve spindle'ın yanına ikinci kafa olarak bunu takmak istiyorum, o zaman daha verimli kullanabileceğimi düşünüyorum. bir de bendeki lazer modülde gücünü ayarlama şansım yok, ttl sürücü ile ayarlamak mümkün olabiliyor sanırım. onu da aliexpress'ten sipariş vermiştim ama o elime ulaşmadı, onu da kendim yapabilirim sanırım, birkaç şema görmüştüm nette ama burada deneyimli arkadaşlardan yardım almak da çok faydalı olacaktır o konuda.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst