Mikro denetleyici

tacc

Üye
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
13
Puanları
1
Assembly dilinde program yazmak istiyorum nasil gelistirebilirim kendimi
 
Programlama dillerinden herhangi birini biliyormusun ?
 
Malesef bilmiyorum uni ikinci sinifim bu sene assembly gormeye basladik kendimi gelistirmek istiyorum
 
ASMnin günümüzde kullanımı azdır, zor olmasının yanısıra her mikroişlemci için ayrı şekilde programlanması buna sebeptir. Avantajı iste mikroişlemciyi daha ayrıntılı bir şekilde programlarsin,yazılımın bitine kadar komutlayabilirsin. Sana tavsiyem basic diliyle başla, çok kolaydir zaten algoritmaya hakim olduğun vakit diğer diller sana basit gelecektir.
 
Tavsiyen icin tesekkur ederim goz onunde bulunduraram
 
basit mikrodenetleyicilerde asm ile programlama yapılabilir ancak uğraştırır bence c dili ile arm mikrodenetleyici kodlama yapabilirsin.
ancak asm öğrenmek mikrodenetleyici mimarisine hakim olmayı gerektirdiğinden bi bakımada iyidir. Orhan Altınbaşak kitapları iyidir bence başlamak için.
 
Merhaba arkadaşlar benim ödevimin konusu cisimden yansımalı kzılötesi algılayıcı tasarımı ve benim bunun PIC programlamasına ihtiyacım var bu konuda yardımcı edebilir misiniz?
 
ciriuc54, ne istediğini tam olarak anlayamadım. Ancak tcrt5000 sanırım bu iş için uygundur ve bununla ilgili basit bir proje için sana yardımcı olabilirim. Normalde IR ledler 38 khz ile sürülüyor ve bunun için fazladn devre elemanları gerekebiliyor ancak tcrt5000'de böyle bir sıkıntı yok. Nasıl bir proje olacağı belli mi yoksa herhangi bir projeyi sen mi belirleyeceksin?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst