Miele 823 çamaşır makinasi

kkiyar

Üye
Katılım
12 Mar 2012
Mesajlar
33
Puanları
1
Selam arkadaşlar.miele 823 çamaşır makinası su aldıktan sonra motor hareket etmeden durulama lambasi yanıp sönüyor ve motor devreye girmiyordu.Kontrollerimde elektronik kart üzerindeki 6.3 v sigortanin arizali olduğunu tespit ettim ve değiştirdim.tekrar programı ayarladim makina su aldı ve motordan dınn diye ses geliyor ve kesiyor tekrar devreye girmeye çalışıyor aynı ses tekrar geliyor ve durulama lambası yanıp sonuyor.birde makinanın altında turuncu renkli simit tipi
IMG-20170215-WA0008.jpeg
IMG-20170215-WA0011.jpeg
IMG-20170216-WA0004.jpeg
IMG-20170216-WA0006.jpeg
bobin var kart üzerinde motor soketinin yanına baglaniyor.bu bobinin görevini bilen ve makinanın arızasını tespitte yardım edebilecek varmı.
 
Motordan dınnnn diye ses gelmesi motorun sanki hareket etmemesi kalkış yapamaması gibi bir soruna işaret ediyor.

Önce mekanik kontrolleri yapınız. Tambur sıkışık mı? Motor sıkışık mı?

Yoksa

Motor kalkış kondansatörü varmı?

Daha sonra şöyle deneyin kayışı bağlamayın boşta start verin motor dönüyormu sorunu varmı kontrol edin. Motor kondansatör kalkışlı ise kondansatörü değiştirin.

Tekrar deneyin. Kolay gelsin.
 
motor inlerken el ile cebri hareket verin dönerse kondansötördür . ayrıca motor sıkışmış olabilir rulman ve yağlamasına ayrıca kömürüne bakılırsa iyi olur el ile çevirince motorun 1,2 tur rahat dönmesi gerekir
 
Tambur ve motor rahat dönüyor.motor kömürleri ve kollektörü sağlam.dınlama esnasında el ile hareket veriyorum motor dönmüyor.motora bağlı kondansatör yok ve motor grup soketinin direk anakart soketinin bağlı ve resimdeki bobin cikis ucunda motor soketinin kart üzerinden köprülü.motor üzerinde 2 li 5 li ve 3 lütfen soket grubu var.Sağlamlığını kontrol için bobinajciya gönderdim.kendi ölçümlerine göre kömür ve kollektörü sağlam.yastik şarkılarda sağlam.
 
Motor yapısı diğer makinaların kimden farklı geldiği için dışarıdan harici kablo ile çalıştırmayı denemedim.artik bobinajci ne diyecek haber bekliyorum..
 
Motor sağlamlık kontrolünden geçti.sorun yokmuş.artik işimiz karttaki arızayı bulmakta..
 
image.jpg
Tahminime göre resimdeki parça motorun kalkması için kullanılan kondansatör.
 
Son düzenleme:
Taner bey bobin ile alakası olabilirmi.bu bobinin görevini nedir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,630
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst