micromaster 440 ac sürücü hakkında yardım

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar calıştığım fabrikada ki vincte mekanik frenleme var.bu yüzden ağır mallarda kacırma yapıyor.micromaster 440 da bunu önleyebilecek bir özellik var mı.
 
dostum 1120 motor kalkış zamanı ve 1121 motor duruş zamanı bu parametrelerden ayar yapabilirsin.ayrıca diğer bilgi veren arkadaşa söyleyim 1082 maksimum frekansı belirler
 
arkadarşlar bu converter ın tipini acil söleyebilrmisiniz lütfen yani ardışıl yaklaşımlı mı flash mı lütfen çok acil tşk ederim
 
Arkadaşlar,
Özel bir motorun yükleme karakteristiğini çıkarabilmek için bildiğim bir yük torkuyla yüklemem gerekiyor. Özel test motorum saat yönünde dönerken Micromaster 440 ile sürdüğüm asenkron motor saat yönünün tersi yönünde 1 Nm tork üretsin istiyorum. Düşük hızlarda çok sağlıklı olmasa da test motorumu yükleyebiliyorum. Tork kontrolünü analog olarak potansiyometre ile yapıyorum. (Asenkron motora 1XP8001-1 HTL encoder ve encoder module takılı)

Ancak 3000 rpm üzerinde tork kontrolü neredeyse yok oluyor. Sorum şu:

- Micromaster 440 ile sürdüğüm 2 kutuplu nominal hızı 2850 rpm olan asenkron bir motoru 5000 rpm'de yük olarak kullanmam mümkün mü?
- Mekanik yük olarak kullandığım asenkron motorun torkunu Micromaster en fazla kaç rpm'e kadar kontrol edebilir?

Saygılar,
Erdal
 
kolay gelsin arkadaşlar.
bende mm440 ve s7300 kullanarak profibusla tork kontrol yapmak istiyorum.
bununla ilgili bana yardımcı olabilecek arkadaş varsa şimdiden teşekkür ederim.
not:profibusla ilgili diğer çalışmaları yapıyorum yani profibusla uygulama yaptım ama tork uygulaması yapmadım.
 
ARKADAŞLAR,
Siemens MM 440 sürücüde, tork uygulayarak kumaş sarımı yapıyoruz. Zaman zaman kumaş sarım sertliğini değiştirmemiz gerekıyor. Bunun için, 1520 parametresınde, değeri değiştirerk işimizi görmeye çalışmaktayız. Benım düşüncem şu, bu parametrede; üç ayrı alt parametrede daha var. Normalde, 5. ınput girişinden start vererek çalıştırıyoruz sürücümüzü, acaba diğer input girişlerinden komut vererek çalıştırdığımda, alt parametrelerden ayarladığım değere giderek tork değerını değiştirebilirmiyim veya bunu başka bir şekilde basitçe yapmamız mümkünmü. Makına operatörü, gerektiğinde bunu kendisi halletsin düşünüyorum.
Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler...

merhabalar..
bizde sizin gibi kumas sarımı yapıyorduk. biz tanzer kartı dediğimiz kart kullanıyorduk. bu karttan cıkan 0-10v cıkışlarını inv. giriyorduk. tanzer kartınıda bi adet pot bağlıyorduk 10kohm bu potansıyometeyı de operatör kullanıyordu. kart uzerınden pot un 0-10v ne kadarını kullanıcagını ayarlıyorduk. sorunsuz şekilde çalışıyordu. kalıte kontrol maınesındemı kullanıyorsunuz bu sistemi?
 
P1500[3] Tork set değerinin seçimi
P1501[3] BI: Tork kontrolüne değiştirme
P1503[3] CI: Tork set değeri
P1511[3] CI: İlave tork set değeri
P1522[3] CI: Üst tork sınırı
P1523[3] CI: Alt tork sınırı

P2185[3] Üst tork eşiği 1
P2186[3] Alt tork eşiği 1
P2187[3] Üst tork eşiği 2
P2188[3] Alt tork eşiği 2
P2189[3] Üst tork eşiği 3
P2190[3] Alt tork eşiği 3
Gergi Kontrol Sitemleri
tork kontrolü gergi sarım
 
arkadaşlar calıştığım fabrikada ki vincte mekanik frenleme var.bu yüzden ağır mallarda kacırma yapıyor.micromaster 440 da bunu önleyebilecek bir özellik var mı.

P1120 Kalkış rampası( bu parametreye kalkma zamanı giriniz 5sn 10sn gibi)
P1121 Duruş rampası( bu parametreyede duruş zamanı giriniz 5sn 10 sn gibi)
inişler ve çıkışlar yumuşak olacaktır.
bunlar siemens micromaster inverter için geçerli olan parametrelederdir. :)
 
biraz geç oldu ama ben yinede ogrenmek isteyenler icin yaziyorum 3 adet labayi nötür lerı paralel faz uclarınıda her bırını ınverterın cıkısına baglayarak start verdıgınde lamba ısık guclerıne gore ızleye bılırsın ılkel bır sıtem ama en ıyı cıkıs kontrolu denenmıstır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,282
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst