metal işlemek için hangi spindle almalıyım

bu sekilde yaparsam 2.2 kw ile metal aleminyjm demir çelik isleye bilirmiyim tesekurler...

Demir-çelik işlemek için sıvı ile soğutma olması gerektiği söyleniyor.
Makine tasarımınızın sıvı hareketine uygun olmasında fayda var.
 
Sivi ile sogutma derken söyle yapmayi planladim bir su pompasi alip spindlenin kesici ucuna püskurtmek sureti ile soguturum ve cnc makinamin uzerinden iş parçasindan akan suyu tekrar süzerek devir daim islemini tamamlasam olur sanirim yoksa cesmeden bi hortummu cekmeliyim... kafamda deli sorular kusura bakmayin. Zor olcak ama yapicam... pes etmek yok 2.2 kw ile işlene bildigini ögrendim ya mutluyum.kasa saglam olmak sureti ile...
 
2.2kw fazla bile. Yalnız sert metallerde (demir ve türevleri) işleme hızı düşük olduğu için motoru entegre olan iş milleri pek uymaz çünkü onlar çok yüksek devirde çalışır. 18-20 bin devir gibi. Demir için torku yüksek ve en fazla 2-5 bin devir gerekir.

Ben olsaydım (gelecekte kullanacağım), mesela şöyle bir iş mili alıp (Motor yok bunda. Sadece iş mili var. Kayış ile harici motordan güç aktarmalı)VFD ile sürülmüş 50hz 3 faz 2-3kw motor ile birlikte kullanırdım.
http://www.skyfirecnc.com/picshow2.asp?id=18
 
Aslinda dusunmedim degil ancak
Adim kacirmaktan korktum.
sonucta baska bir motordan kayis ile destekleyegiz kayis dis atlar falan diye dusundum.
Peki suat hocam varsayalim böyle birsey aldik ve dedigingibi bir motor ve surucuyle destekledik bagladik.
Alacagimiz motor yuksek torklu demissiniz örnek verebilirmisiniz link atabilirmisiniz.
Bide elektrik sorunum var 220 volt akimla calismasi gerekiyor.
Baglanti şeklini nasil dusundunuz aceba tam kestiremedim kafamda resim falan varmi daha önce yapilmiş baglanti resmi google amcada.degerli cevaplariniz İcin simdiden tesekurederim...
 
Spindle motorda adım kaçırmak?

Kayış kolay kolay yıpranmaz. Yıllarca dayanır.

Untitled.png



Benim bahsettiğim motor şunun gibiydi:

pr_01_49.jpg


Bilinen yüksek hızlı cnc spinde'ların çoğu 400hz. Bu motor 50 hz ancak VFD'lerin çoğu kaç hz aralığında çalışacağı ayarlanabiliyor. Yani benim motorum 50hz diyebiliyorsun.

Tabi bu örneğini verdiğim spindle ve bu motor biraz ağır olacak ama "Metal işlemek" deyince makine de ona göre olacak haliyle. Alüminyumdan yapılmış bir cnc'de bu sistem pek olmaz.
 
Spindle motorda adım kaçırmak?

Kayış kolay kolay yıpranmaz. Yıllarca dayanır.

Ekli dosyayı görüntüle 38356


Benim bahsettiğim motor şunun gibiydi:

pr_01_49.jpg


Bilinen yüksek hızlı cnc spinde'ların çoğu 400hz. Bu motor 50 hz ancak VFD'lerin çoğu kaç hz aralığında çalışacağı ayarlanabiliyor. Yani benim motorum 50hz diyebiliyorsun.

Tabi bu örneğini verdiğim spindle ve bu motor biraz ağır olacak ama "Metal işlemek" deyince makine de ona göre olacak haliyle. Alüminyumdan yapılmış bir cnc'de bu sistem pek olmaz.
Şimdi bir motor firmasiyla görüstum 2.2 kw bir monofaze 2800d/d elektrik motoru alsam bunu kayisla is miline baglasam ve sürucusüz vfd siz sabit hizla çalistirsam yinede metal işleye bilirmiyim aceba bilgisizligimi magzur görun yazdiklarinizi tam anlamaya çalisiyorum... dediginiz sistemi youtubede birisi yapmis cokta guzel olmus almanya zannesersem...
Yani asil sormak istedigim surucuye neden ihtiyaç var zaten motor duşük devirde yuksek torkta çalişacak. 400 hz 50 hz mevzusunu anlamadim.
Motor sürücü ürünleri endüstrinin temeli olan standart indüksiyon motorlarının hızının ve torkunun kontrol edilmesi için kullanılırlar
Biraz arastirdim, sürücüsüz olmazmiş :)))
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Suat_Korkmaz Suat'a katılıyorum. Janjanlı kaliteli motorlara aldanmayız. Belki yüzyıldır o tarz motorlarla ne işler yapıldı. Mesela hızarcı diye tabir edilen yerlerde böyle çıkma motorlarla yapılmış testereler koca koca kütükleri keserken hiç zorlanmazlar.

Halbuki bizim marka diye aldığımız motorlar güvenlik, seri üretim, maliyet, boyut vs gibi sebeplerle limitlerde tasarlanırlar.

Tormach'ın o güzel CNC'sinde de böyle bir motor var.
 
Son düzenleme:
Makine cok iyi buna yakin bir makinayi
Kaç tl ye toplaya biliriz
5000 tl lik bir bütçeye toparlayabilirmiyim
Kac tllik bir butçeye toplariz...
Bu kadar olmasada metal isleye bilsin buna yakin olsun
fikirlerinizi bekliyorum fikirleriniz degerli benim için tesekürler
 
Ben bir şeyi anlamadım. Sen freze mi istiyorsun router mı? İkisi temelde aynı işi yapar ama amaçları farklı. Frezeyle ahşap işlemek biraz abes olur. Aynı şekilde router'da çelik işlemek de aynı derece abes.

Videoda gördüğün bir CNC freze. Amerikalıların ünlü markası Tormach. Bu makineye bakıp ağzının suyu akmış olabilir ama "ben bundan istiyorum" diyebilmen için 5 bin liradan fazlasına ihtiyacın var.

Bence sen tam olarak ne istediğine karar verdikten sonra biz sana yardımcı olalım.
2. el freze alıp CNC'ye de çevrilebilir. 2-3 bin liraya masaüstü freze bulunabiliyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
5 bin liraya çelik işleyecek makine için elektroniklerini belki anca alabilirsin.

suat abinin dediği gibi bence sen ne yapmak istediğine bir karar ver sonra youtube dan düşündüğün cnclerin frezelerin videolarını izle. insanlar cnc için nasıl yapmışlar onlara bir bak. zaten yavaş yavaş aklında şekillenince bu fiyatlara yapamayacağını anlayacaksın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst