Mesleki Açıdan En İyi Kurs Hangisi Olur ?

Katılım
14 Eyl 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba meslektaşlar. Aşağıdaki kurslardan hangisi benim açımdan daha sağlıklı olur sizce.elektronik haberleşme bitirdim myoda ve daha çok programlamaya yönelik hem bilgim hem ilgim var.daha doğrusu myoda pic falan programı yazarken hiç zorlanmazdım ama son 2,5 senedir meslekden uzağıım (askerlik yok diye ne iş bulsam daldım son 7 aydırda askerim zaten ) bilgilerimi tazelemek ve MEB sertifikası için askerden sonra kursa yazılıcam.
daa2f76ab98b9f42de3b5677d266d8b3.jpg

Sizce diplomama ve ilgi alanıma en uygun kurs hangisi olurr ?Neden ?​
 
bu eğitimlerin hepsi de işe yarar sen tam olarak hangi dalda çalışmak istiyorsun onu netleştir.Bakım onarım mühendisi olmayı düşünürsen " akıllı röle ve plc geliştirme "senin için tam isabet olur.eğer haberleşme ve yazılım gibi dallarda çalışmak istiyorsan "assembly ve PIC basic" ile "C ile Mikrodenetletyici " senin için çok uygun olur.

ilkini seçersen şöyle bi sıkıntıyla karşılaşabilirsin ; bakım onarım işini daha çok elektrik-elektronik müh. yapıor kendini o sektörde kabul ettirmen zaman alabilir.
ama yazılımcı olma ihtimalin daha rahat olacağı için ikinci seçenektekilerden birini seçmen daha iyi olabilir.
 
C ile Mikrodenetletyici kursunu yarım bıraktıydım çnku bahsettiğim gibi uzun suredir meslekden uzak olunca unuttum butun konuları .peki C ile Mikrodenetletyici ile assembly ve PIC basic arasındaki farklar nedir ne iş yaparlar ? teşekkürler
 
çok detaylı şekilde bilmemekle beraber şunları söyleyebilirim ; bugün arge işi yapan bir çok firma artık C ve java ile programlama yapıyor.sen " C ile Mikrodenetleyici " alırsan işi öğrenmen daha kolay olacaktır ve iyi bir referans sağlayabilir.
assembly mikrodenetleyicilerin asıl programa dilidir.sen C ve ya benzeri bir program da yazmış olduğun kodu derleyiciler ile assemly diline çevirirsin ve microdenetleyicinin içine kaydedersin.eğer assembly dilini öğrenirsen gerçekten iddialı bir yazılımcı olursun.
söyle söyleyeyim ben çok iyi assemly biliyorum deyip de iş bulamaman gibi bi ihtimal çok düşüktür.
zaten assemly den sonra c ye geçtiğinde ne kadar kolay ilerleme kaydedeceğine sen de şaşırırsın

eğer ihtimalin varsa ikisini de almaya çalış derim.
 
anladım kadarıyla ilk olarak C almam daha mantıklı değilmi .hele bir askerden doneyimde C alayım sonra bakarım Assembly alırız
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,881
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst