Meslek liseli elektrik bölümlüler >>>

yusufan

Üye
Katılım
17 Mar 2009
Mesajlar
140
Puanları
1
bana aynen bu şeilde bi soru soruldu ?burayı takip eden bi arkadaşa tarafından şimdiden teşekkürler


anadolu teknik lisesi son sınıftayım seneye sınava gireceğim ben bir şeyi merak ediyorum bize uygulkanan kat sayı problemi hangi alanlarda geçerli bugüne kadar yeterli bilgi alamadım şimdi soruyorum bu seneye kadar anadolu teknik lisersine giden arkadaşlarım hangi alanları seçerse puanımız kırılmıyor kırılıyormu kırılıyorsa ne kadar kırılıyor?

seneye iki aşamalı sistem geliyor.bu sistemde daha mı rahat kazanabilirim üniversiteyi amacım mühendis olmak ama bakalım allahın izniyle inşallah

öğretmen olmak istersem puanım kırılıyormu öğretmen olmak kolaymı?

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden tşekkürler!
 
mühendislik hayallerini unut bence sen ösym kat sayı problemı yuzunden meslek lıselerı muh bolumlerıne gecemıyorlar ama ögretmen olmak istiyorsan onun için cok calısamn gerekıcek ama muh kafayı taktıysan 2 yıllık okuduktan sonra 4 yıllıga gecıs yapabılmek ıcın dgs sınavına girmen gerrekiyor
 
kardeş seneye değişiyor ya , bizim bilader de seneye girecek sınava , seneye katsayı falan kalmayacak diyorlar ya ondan sordum
 
öss ye 2002 yılında girdim. elektrik öğretmenliğini seçtiğim zaman ek puanım 43, mühendislik seçtiğim zaman ek puanım 13'tü. benim girdiğim sene katsayı uygulaması olmasaydı yaklaşık 35 ek puan alarak mühendislik okuyabilirdim. yeni sınav sistemine göre mühendislik okumak isteyen meslek lisesi öğrencisi biraz daha fazla çalışarak mühendislik kazanabilir. zaten başarılı öğrenci okuldan aldığı (sanırım 0,8 ile çarğılan ek puan) ek puan ile elekrik öğretmenliğine girebiliyor. ama mühendislik seçtiği zaman puanı 0,6 ,le çarpılacağı için aradaki 0,2 puanlık kaybı fazla ders çalışarak çözmesi gerekiyor.
 
Arkadaşım artık katsayı sorunu diye bişey yok.O yüzden ne kadar çalışırsan o kadar ii yerlere gelirsin.

Öğretmen olmak kolaymı demişsin.Emdiğin sütü burnundan getirene kadar diploma vermiyolar haberin olsun.Üniversiteyi kazanmak okumaktan kat kat kolaydır.İnşaallah kazanınca anlarsn.
 
Merhaba, dershanelerin rehberlik hocaları oluyor. Dershaneye gitmiyorsan bile evine yakın bir dershaneye gidip ordaki rehberlik hocasına durumunu anlatıp yardım alabilirsin. Onların dershanesine gitmiyorsun diye insafsızca ilgilenmeyeceklerini sanmıyorum onlar da insan en nihayetinde. Ben de üniversite sınavından sonra memleketten İstanbul'a gelmiştim. Puanlama nedir ne değildir diye sormak için bilmediğim dershanelere gitmiştim. Hiç geri çevrilmedim.

Kolay gelsin kardeşim. Üniversiteye girmek bu berbat sistemde gerçekten ömür törpüsü. Üniversitede okumaksa o kadar da zor değil, derslere gitsen biraz da ilgili olsan çoğu zaman yetiyor. (YTÜ Elektrik Müh. de öyle en azından)
 
Kardeşlik bende teknık lısedeyım ögretmenlık veya kendı bölumunun 2 yıllıgını secersen puanın kırılmaz ama muhendıslık + baska bolumlerde puanın kırılır.Ama artık o kalktı sen muhendıslıge bile gıdebilirsin
 
Teknik Liseli Arkadaşlar,
Bence Öğretmenliğe gitmeyi mevcut durumda hiç tavsiye etmiyorum. Nedeni ise belli Öğretmen olduktan sonra İş bulabilmek çok zor ama Teknoloji Fakültesi kurulusa ve Teknoloji Mühendislikleri açılırsa o zaman buralara girmenizi tavsiye ederim. Teknik Öğretmen olupta Özel sektörde Ünvansız kalmayın bizler gibi sonra çok pişman olursunuz.
 
Arkadaşım artık kat sayı kalktı.Sen istersen eğer doktor bile olabiliyorsun tabi ki de sorularda ona göre geliyor.Sana tavsiyem iyi bir dersaneden bilgi al ve ne olmak istediğine karar ver.Sonra ona göre derslerine iyi bir şekilde çalış çünkü Teknik lise olsun meslek lisesi olsun Say2 dersleri pek iyi anlatılmıyordu o yüzden işin biraz zor olacak.Çünkü müh.olmak istediğinde soruların çoğunluğu say2 den gelecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,170
Mesajlar
915,623
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst