Mesaiyle ilgili sozlesme

Katılım
17 Ağu 2010
Mesajlar
630
Puanları
1
Merhaba arkadaslar bugun bir sozlesme imzaladik sirket calisanlari olarak sozlesmede yazan 2017 sonuna kadar resmi tatiller,resmi bayramlar vs vs... her zaman cagirildigimda ise gelmeyi kabul ediyorum gibi cumleler yaziliydi sizce bu evragin getirisi goturusu nelerdir kanunen sonucta aylik belli calisma saatimizin daha fazlasini calistiramaz degilmi
Yada bayramlarda diyelimki normalde aldigimiz 2.5 yevmiye yerine daha dusuk bir yevmiye verse biz yinede calismak zorundamiyiz
Ayrica bizim cumartesi pazar tatil bu sozlesmeyle cuma 1 saat az calistirip cumartesiyi mesaiden iptal edebilirmi bu sadece isverenin elinde olan bir seymidir.
YORUMLARINIZA SIMDIDEN COK TESEKKURLER
 
O sözleşmeyi her sene bizde imzalıyoruz belki 10 sene olmuştur bizimkinde fazla mesai yapmayı kabul ediyorum şeklinde yazıyor.işveren çalışanları fazla mesaiye bırakacaksa bu kağıtları kanunen imzalatması gerekiyor zannedersem imzalamassan seni mesaiye bırakmaya hakkı yok gibi bir şey herhalde gerçi imzalamassanda kapı orda diyecek.her kişinin çalışma şekli değişik iş yerlerinin çalışma prensibide mesai oranlarıda iş yerine gore değişiyor eğer işçi kadrosunda isen mesaini alırsın bizde ama yonetici kadrosunda mesai olayı yok özel sektörde sabit bir şey yok anlayacağın...Bazı iş yerlerindede esnek çalışma denen olay var seni cuma iş yoksa gonderip bunun yerine pazar çağırabiliyor mesela kanunen hakkı var galiba..
 
7 yıldır aynı fabrikadayım ve her yıl bunun davası olur. Ben imzalamıyorum , size kalmış birşey. imza atmadığınızdan dolayı çıkışınızı veremez verirsede tüm haklarınızı ödemek zorundadır.
 
Kanunen yılda toplam 270 saat fazla mesai kalmamanız gereklidir. Eğer 270 saati aşar işten ayrılmayı talep edersen iş veren senin tazminatını ödemek zorundadır. Bu sözleşmeyi imzaladığın takdirde 270 saati aştığın zaman ben fazla mesaiden yoruluyorum ayrılacağım hükmü kalkıyor. biz ayda 150 saat mesai yapıyoruz :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst