Mekatronik

öncelikle merhabalar. adım hasan kocaeli üniversitesi gebze myo(iö) 1. sınıf öğrencisiyim bana bir konuda yardımcı olabilirmisiniz.bir araştırma ödevi!!!şöyle;

fizik dersinde ki dinamiK ve kinematiğn mekatronikteki uygulama alanlarını arıyorum...
genelde robotlar filanda...bana o dinamiğe dayalı o mantıkla çalışan makine,robot veya neyse onların teknik bilgileri lazım

robot kolları ve manipulatörler kinematik ve dinamiğin en geniş uygulama alanlarından biridir. doğrudan bunlarla ilgili dökümanları arayabilirsin.
 
O dökümanda mekanizma tekniği dir. Mekanizma tekniğinde robot tasarımlar ve makine elemanlarının karşılıklı çalışma ahenkleri senkronizasyonları Dinamik ve statik yapıları kinematik hesaplamaları vs bilgileri bulabilirsin.
 
Bende Gebze Myo mekatronik bitirdim 2009 yılında.
Gebze Myo'da Uğur Yücel Hocan belkide hayatında tanıyabileceğin en sıcak en cana yakın ve en muhabbet etmeyi seven ve öğrenci öğretmen değil, abi kardeş gibi bir sohbeti olan bir öğretmendir. Mekatronikten şimdi Makine Müh. kazandım. Darısı başına diyorum.
Mekanizma tekniği dersi bizi en çok zorlayan dersti hesaplamar vs. İyi ders takibi etmeni öneririm.
 
bizim sınıftan mezun olan 6 bayan tanıyorum mekatronikçi olarak =))
 
henüz ikinci sınıf öğrencisiyim dinamik ve kinematiği mukavemet hesabı için kullanıyoruz.mesela asansör yaparken asansörün taşıyabileceği max. yükün bulunması yada bir yere montajlanacak eşyanın vidalanması aşamasında vida çeşidi uzunluğu çapı ve sayı hesaplamalarında kullanıyoruz bunların yanında maliyetide hesaba katıyoruz.bize genellikle seçim yapmasını öğretiyorlar.
bilgilerin yeterli olmadığını biliyorum azda olsa yardımcı olur umarım...
 
sanırım sayımız çok az.ben de iyi mi yaptım kötü mü yaptım işte bunu karar veremiyorum.ayrıca bölümdeki diğer kız arkadaşlarla kafamız çok karışık...ne yapacağız nerelerde calışırız hiç bilmiyoruz:(((( bölümü bırakmayı bile düşündük ama artık çk geç:(((((
 
abi nasıl başlanmış nasıl bitmiş konu hayretler içerisinde izledim :) Daha teknik konuşalım da birbirimize faydamız olsun dimi. Bırakalım bölümleri bırakmayı v.s. de konu akışını bozmadan fayda sağlayalım. Ayrıca bazı net olmayan sorular gelmiş her biri büyükçe alanlardan. Mekanik, dinamik, kinematik v.s. denilip geçilmiş ama bunlar büyyük kitaplardan oluşan konulardır. Soruları daha net sorarsak daha çabuk sonuca ulaşabiliriz.
 
sizce tam anlamıyla otomasyoncu mu olmak ıyı yoksa. gelısmekte olan her bolumden makıne elektronık bılgısayar karısımı olan mekatronıkcı mı. ve bunu soyleyen sadece otomasyonla ugrasmak ısteyen fakat mekatronık okuyan bıırı :)
 
geleceğin mesleğidir...şimdiden çocuklarınıza aşılayınız....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,639
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst