mekanik-elektrik-mekanik dönüşümü

elector

Üye
Katılım
18 Ara 2008
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar şu şekilde bir yangın söndürme sistemimiz var:

gergin bir ip alkol deposunu dolaşıyor ve mekanik bir sisteme giriş yapıyor.Eğer yangın dolayısıyla ip koparsa mekanik sistemdeki ağırlık dengesi bozuluyor,sistem mekanik olarak tetikleniyor ve alkol odasına söndürme amaçlı Co2 gazı sıkılıyor.
Yani görünürde sadece mekanik bir sistem ancak bu sistemi elektriki olarak kontrol etmemiz gerekiyor.Yani ip koptuğunda bana bir sinyal gelecek benim vereceğim gecikme zamanı sonunda Co2 gazı odaya verilecek.
Aklıma gelen şey bir makara oluşturayım ip benim sistemime gelsin evvela,ipin koptuğunu algılatıp zaman rölesiyle gecikme verip sonrasındaki mevcut sisteme bir şekilde çıkış vereyim, sistem normal fonksiyonlarına devam etsin ancak mekanik-elektrik-mekanik dönüşümünü nasıl yapacağımla ilgili aklıma bir fikir gelmedi.Önerisi olacak var mıdır acaba?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Fahri Bey daha evvel böyle bir şey kullanmamıştım.Rica etsem link verebilirmisiniz.Tabi ilk mekanik hareketten elektrik sinyali aldıktan sonra tekrar bir zaman gecikmesi sonrası mekanik sistemi tahrik etmem lazım


İpin ucuna,halat sivici bağlayabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,962
Mesajlar
913,925
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst