Megane 2 Servis Kitabı(Klima/Kalorifer)

-Acemi-

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
4 Ağu 2007
Mesajlar
3,014
Puanları
720
Megane 2'nin servis kitabı.(Kullanıcı kitabı değil)İçeriğinde tüm elektrik aksamı, ısıtma soğutma boruları, evaporatör, kompresör vs mevcut.
 

Ekli dosyalar

  • renault megane.rar
    4.1 MB · Görüntüleme: 862
selamlar ford focusun bu tür teknik kitabı yokmu sizde banada focusun teknik bilgileri gerekli
varsa rica ediyorum
selamlar
hüseyin
 
Bunları bulmak kolay değil çünkü bunlar kts ve fsa denilen arıza tespit ve arıza test cihazlarına yükleniyo bu cihazlarda pahalalı cihazlar ama internet büyük bir kütüphane ararsan bulursun belki...
 
selamlar ford focusun bu tür teknik kitabı yokmu sizde banada focusun teknik bilgileri gerekli
varsa rica ediyorum
selamlar
hüseyin

Maalesef yok :(
 
teşekkür ederim bende araştırdım ama bulamadım
iyi günler dileğiyle
 
üstat mıtsubıshı carisma gdi 99 model teknik kitabı varmı yardım edersen sevinirim saygılar.
 
merhabalar ;
öncelikle paylaşım çok faydalı olmuş.aracımın klima sorunu ile alakalı baya aşama sağlattı fakat sorunu henüz bulamadım.bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Aracım 2005 model megane 2 1.6 benzinli.aracın sorunu klima kompresörüne enerji gitmiyor.sigorta tablosu üzerinde kompresöre giden turuncu kabloya akunun + kutbundan 12 v verince kompresör çalışıyor.tabi bu sıkıntı için sistemi baştan aşağı kontrol ettim.sigorta tablosundan voltaj gitmesine engel olabilecek birçok etken var.sırasıyla
1- klima kumandası yani panelden komut gidip gitmediğini inceledik.bunun için bilgisyara bağladık buradan ac tuşuna basınca herhangi bir sorun yok klimayı çalıştırma bilgisini gönderiyor
2- enjeksiyon beyni burayı test etmek için gene bilgisayardan manual olarak enjeksiyon beyninden kompresöre çalışma izni verdik gene çalışmadı.
çalışma prensiplerine göre klima kumandası klima çalıştırma talebini enjeksiyon beynine ,bu beyin basınç kontrolu motorun çalışıp çalışmaması vs bilgileri değerlendirip sigorta tablosuna klima çalıştırma izni veriyor.
şu aşamada bu izninde geldiğini düşünürsek elimdeki tek sorun sigorta tablosu!!
sigorta tablosunu tabi söktüm iyice bir elden geçirdim.ark olan kısımları soguk lehimleri yeniledim fakat arıza adına pek birşeye rastlamadım.
bunun yanı sıra role ye kadar gelen enerji role den çıkmıyor ve kompresöre voltaj gitmiyor.ve sigorta kutusundaki aynı rolenin yerini değiştirdim,rolenin açıp kapama yapmayacagını düşünerek malesef olmadı.
tüm dikkatimi sigorta kutusunda arızanın burada oldugunu düşünüyorum.bunun için günlerdir yabancı forumlarda şema arıyorum bulamadım.tabi bu arada gezmediğim tamircide kalmadı , çoğu hic bakmadan sigorta tablosu değişcek diyor bir dünya para istiyor.
Fakat ben arızayı bulmaya çalışıyorum bu konuda yardımcı olabilecek tecrubeli birinin yardımına ihtiyacım var.sigorta tablosuna ait hicbir datasheet yada schematic diagram bulamıyorum.üreticisinden erişmeye çalıştım oda kimin ürettiği belli değil.SIEMENS UPC X84 N3 sigorta tablosu budur.bana bu konuda yardımınızı bekliyorum.tabloyu söküp hatları takip ediyorum sadece role açmıyor.sanırım bu rolenin açması için bir sinyal gelmesi lazım.megane 2 nin klima şeması adlı dosyada sadece basit bir düzenekte anlatılmış diğer bir adet şema da laguna araca ait oldugunu düşünüyorum onuda ekliyorum

air con 1.jpg
 

Ekli dosyalar

  • klima şeması.PDF
    44.9 KB · Görüntüleme: 64
Aynı problem bendede var, çözüm bulursan benimle paylaşırsan sevinirim. ***@***
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Megane 2 otomatik şanzıman elektrik tesisat şeması varmı
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst